Bitcoin blijft ieder jaar met 100 procent stijgen, aldus Preston Pysh

De investeerder en podcast-host Preston Pysh voorspelt dat bitcoin in de toekomst (gemiddeld) met 100 procent per jaar zal blijven stijgen ten opzichte van fiatmunten. In een nieuw interview met Scott Melker stelt Pysh dat iedereen op termijn zal snappen dat bitcoin een beschermingsmiddel tegen de geldontwaarding in het traditionele financiële systeem vormt.

Gigantische stijgingen voor de bitcoin koers

Preston Pysh baseert zich voor zijn uitspraken natuurlijk op de absolute schaarste van bitcoin van 21 miljoen eenheden, die met het jaar aantrekkelijker wordt vanwege de gigantische geldontwaarding binnen het fiatsysteem. Overheden moeten steeds meer schulden op zich nemen om hun economieën draaiende te houden.

"Ik verwacht dat bitcoin met 100 procent per jaar blijft stijgen, omdat de fiatmunten op de rest van de planeet in waarde zullen blijven dalen", aldus Pysh.

"Dat is waarom ik denk dat bitcoin zal blijven stijgen ten opzichte van die munten. Maar wat ik denk dat veel mensen (voor welke reden dan ook) nog niet snappen, is dat alle uitgaven van de hele planeet zijn uitgedrukt in die fiatmunten", zo gaat de investeerder verder.

Door de verdubbeling die Pysh jaarlijks verwacht voor de bitcoin koers, ziet hij uiteindelijk ook de adoptie van bitcoin als betaalmiddel stijgen. Op dit moment is de technologie daar misschien nog niet klaar voor, maar volgens Pysh is dat een kwestie van tijd.

Betalen met bitcoin

Het is volgens de analist een kwestie van tijd voordat bedrijven eisen dat mensen de rekeningen in bitcoin betalen, omdat fiatgeld te snel zijn waarde verliest. "Nee, betaal ons met bitcoin. We willen geen fiatgeld, omdat het zijn waarde te snel verliest", zo is Preston Pysh stellig tijdens zijn optreden bij The Wolf Of All Streets podcast van Scott Melker.

Op het moment van schrijven wachten we echter nog steeds op een nieuwe bullmarkt. Het is zeker interessant om naar sprekers als Preston Pysh te luisteren, maar voorlopig handelt bitcoin op 29.400 dollar, heeft het een market cap van 571 miljard dollar en is het nog een relatief kleine asset.

Mocht je het echter eens zijn met de analyse van Preston Pysh, dat de wereldwijde dominantie van bitcoin een onvermijdelijke toekomst is, dan kan dat op dit moment juist een interessante investeringskans bieden. Mocht dat scenario uitkomen, dan gaan we in de toekomst namelijk gigantische bitcoin koersen zien.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....