Bitcoin boven de 20.000 dollar, maar analisten voorzien meer liquidaties

Bitcoin is erin geslaagd om de week boven de 20.000 dollar af te sluiten, maar de markt staat zwaar onder druk. Een interessante vraag is bijvoorbeeld of miners het in dit prijsklimaat nog lang kunnen volhouden. Wat een paar weken geleden nog onmogelijk voelde is inmiddels werkelijkheid geworden, we zijn onder de hoogtepunt van 20.000 dollar van de 2017 bullrun gedoken.

Bitcoin op de weekgrafiek gered

Met een weeksluiting van 20.580 dollar heeft bitcoin een groot drama voorkomen en zijn er enkele belangrijke steunniveaus in de weekgrafiek in tact gebleven. De koerskandelaar strekte onder de 20.000 dollar uit tot ongeveer 17.600 dollar, maar daar zijn we inmiddels weer redelijk van hersteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uiteindelijk tikte bitcoin op Bitstamp de 20.629 dollar aan, maar daar was de weerstand te groot en inmiddels handelen we weer net onder de 20.000 dollar.

Analist Alex Krüger verwacht dat we het ergste nu gehad hebben en dat ons mogelijk een scherpe koersstijging te wachten staat. "Ik wil een snelle reactie omhoog zien vanaf hier de komende dagen. De beste rally's zijn degene die twijfelaars geen kans geven om in te stappen", aldus Krüger.

Arthur Hayes waarschuwt voor erger

Hoewel Arthur Hayes, oprichter en voormalig CEO van BitMEX, voorzichtig optimistisch begint te worden over het bereiken van de bodem, waarschuwt hij ook voor nieuwe dalingen. "Is het voorbij? Ik weet het niet. Maar voor de vaardige handelaren biedt deze markt zeker kansen om bitcoin te kopen van partijen die tegen iedere prijs moeten verkopen", aldus Hayes.

Hiermee wijst hij op de partijen die vanwege de dalende koersen en een slecht risicobeleid in liquiditeitsproblemen zitten en mogelijk geforceerd assets moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Partijen als Celsius en Three Arrows Capital (3AC) zijn hier goede voorbeelden van.

Mike Alfred is er ook van overtuigd dat bitcoin nog niet klaar is met het liquideren van grote spelers. "Ze zullen de koers drukken om marktparticipanten die teveel risico hebben genomen maximaal pijn te doen", aldus Alfred in zijn korte maar krachtige analyse op Twitter.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....