Bitcoin breekt uit boven $68K: Bullish signalen wijzen op verdere stijging

579 totale weergaven
|

Bitcoin stijgt boven het psychologische niveau van $68.000, ondersteund door sterke technische signalen zoals de Ichimoku golden cross. Met toenemende interesse van beleggers en externe factoren zoals de verkiezingskansen van Trump, staat de cryptomunt mogelijk voor een parabolische prijsbeweging.

Bitcoin doorbreekt belangrijke weerstand: Wat betekent dit voor de koers?

Bitcoin (BTC) heeft vandaag een belangrijke mijlpaal bereikt door boven de $68.000 te stijgen, wat gezien wordt als een psychologisch en technisch belangrijk prijsniveau. De munt heeft de afgelopen 24 uur winsten van 0,7% geboekt en bereikte een hoogste punt van $68.970, met een marktkapitalisatie van maar liefst $1.35 biljoen. Deze doorbraak komt op een moment van toenemende instroom in Bitcoin-ETF’s, die sinds 18 oktober $273.71 miljoen aan nieuwe fondsen hebben aangetrokken. Dit geeft een duidelijke indicatie van het groeiende vertrouwen van institutionele beleggers in de toekomst van Bitcoin.
Ondanks deze stijging is het opvallend dat Bitcoin’s marktdominantie licht is gedaald, met een afname van 0.14% naar 57.58%. Dit kan te maken hebben met de bredere crypto-markt die zich herstelt, waarbij andere altcoins ook hun aandeel vergroten. Toch blijft Bitcoin’s sterke positie onmiskenbaar, vooral gezien de technische indicatoren die wijzen op een mogelijk parabolische koersstijging in de komende weken.

De Bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Bron: Coingecko

Technische indicatoren: Golden Cross en inverse hoofd-en-schouders patroon

Een van de meest veelbelovende technische indicatoren is de vorming van een Ichimoku golden cross, een bullish signaal dat op de lange termijn vaak gepaard gaat met sterke koersstijgingen. Deze formatie ontstaat wanneer de kortetermijn- en langetermijn-gemiddelden elkaar kruisen, wat aangeeft dat er een positieve trend op komst is. Naast dit signaal heeft de angst- en hebzucht index voor Bitcoin een verschuiving laten zien van 37 naar 58, wat aangeeft dat het marktsentiment steeds optimistischer wordt.
Een ander krachtig signaal is de golden cross tussen de 50-daagse en 200-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA). Deze kruising wijst op een duurzame trendommekeer in de markt. Historisch gezien heeft deze formatie geleid tot indrukwekkende koersstijgingen, zoals vorig jaar in oktober, toen Bitcoin na een vergelijkbare golden cross met 120% steeg en een recordhoogte van $73.800 bereikte in maart.
Naast de technische signalen, wijst ook een inverse hoofd-en-schouders patroon op een mogelijke verdere stijging. Dit patroon wordt vaak gezien als een teken van een trendomkering en geeft aan dat er nog meer koopdruk in de markt aanwezig is. Als Bitcoin de weerstand op $66.561 blijft vasthouden, lijkt een verdere stijging zeer waarschijnlijk.

Wat kunnen we verwachten? De toekomst van Bitcoin op basis van markttrends

De huidige ontwikkelingen suggereren dat Bitcoin zich in een sterke opwaartse trend bevindt, waarbij technische indicatoren en externe factoren een positieve invloed uitoefenen op de koers. Een belangrijke factor is de toenemende kans dat Donald Trump de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, wat gezien wordt als een gunstig signaal voor de cryptomarkt. Trump heeft eerder positieve uitspraken gedaan over Bitcoin en crypto in het algemeen, en met Polymarket die zijn kansen op 60% schat, kan zijn mogelijke overwinning zorgen voor meer vertrouwen en investering in Bitcoin.

Daarnaast groeit de bezorgdheid over de stijgende Amerikaanse staatsschuld, die inmiddels de $35.5 biljoen heeft overschreden. Met Trump’s beleidsvoorstellen, die kunnen leiden tot een deficit van $7.5 biljoen in het komende decennium, zoeken steeds meer investeerders naar alternatieven voor traditionele valuta’s. Bitcoin, met zijn beperkte aanbod van 21 miljoen munten, wordt steeds vaker gezien als een betrouwbare hedge tegen inflatie.
Volgens marktanalisten ligt de kans dat Bitcoin een nieuwe recordhoogte bereikt nu op 70%. Als de positieve trend zich voortzet en de technische signalen correct worden geïnterpreteerd, zou Bitcoin de komende maanden nog veel hoger kunnen stijgen.

Met de doorbraak boven de $68.000 en sterke technische indicatoren zoals de Ichimoku golden cross, lijkt Bitcoin klaar voor een verdere opwaartse beweging. Externe factoren, zoals de verkiezingskansen van Trump en toenemende inflatiezorgen, versterken de rol van Bitcoin als een waardevolle hedge. Beleggers blijven Bitcoin nauwlettend volgen, met de verwachting dat de munt de komende tijd naar nieuwe recordhoogtes kan stijgen.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts.
Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel! 

Lees meer over:
btc koersgolden cross

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...