Bitcoin (BTC) onder $11.500. Altcoins pakken een beetje van de markt terug

753 totale weergaven

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $11.410. Dat is 3.26% lager dan op hetzelfde moment gisteren.

Daarmee lijkt een negatief scenario voor de prijs van bitcoin zich te ontvouwen. In onze meest recente analyse vind je twee scenario’s. Na deze daling is het belangrijk om support te vinden rond $11.000 en $10.800.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als BTC door die prijspunten heen valt en doorzakt, dan is het vrouwen en kinderen eerst. Dan kan het sentiment in de markt direct omslaan naar een meer negatieve stemming.

Altcoins

Voor het eerst in tijden zien we een top 10 van crypomunten die anders reageert dan bitcoin. De grootste winnaars van vandaag zijn XRP, Litecoin en EOS.

De cryptomunt van Ripple (XRP) stijgt met ruim 3%, terwijl Litecoin en EOS tegen 4% aanschurken. Alle altcoins in de top pakken terrein terug op BTC.

Dat zorgt ook voor een kleine daling in de dominantie van bitcoin in de algehele markt. Het marktaandeel is met 69.1% nog steeds groot, maar vanochtend leek dit percentage richting de 70% te gaan. Een kleine overwinning voor de aanhangers van andere cryptomunten dan BTC.

Cryptotwitter

Twitter is een belangrijk medium voor veel prominente (en minder prominente) mensen in de cryptospace om hun mening te ventileren. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag, vandaag Adam Back en Max Keiser.

Adam Back weerlegt de claim van Bob McElrath dat ‘iedereen Satoshi kan zijn’. Back is verantwoordelijk voor de proof-of-work mechaniek die gebruikt wordt in het protocol van bitcoin. Hij zegt dat een simpel design niet makkelijk is.

Je moet putten uit een bijna oneindige bron van ideeën en protocollen. Het is dan enorm knap als je precies de juiste factoren bij elkaar kunt brengen om tot iets unieks en wereldschokkends te komen. Bitcoin is uniek en simpel, maar dat betekent niet dat het makkelijk was om het in elkaar te zetten.

Max Keiser is onveranderd positief. Hup bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...