Amerikaanse Fed blijft ‘ongelimiteerd’ geld stoppen in economie

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed), de centrale bank van het land, gaat voorlopig ongelimiteerd geld pompen in de economie. Hoe reageert de bitcoin (BTC) prijs?

Dat zorgt voor veel reacties op social media. We deden een rondje langs de velden op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Twitter

De spreekwoordelijke printer van de gaat dus aan. Bitcoiners hadden slechts een kwartier nodig om op dit nieuws te reageren.

Er zullen slechts 21 miljoen BTC zijn, terwijl er steeds meer dollar bijkomen in een ongeëvenaard tempo. Wanneer je vertrouwen hebt in bitcoin kan dat een signaal zijn om wat extra bij te kopen.

Tegelijkertijd zijn dit bijzonder onzekere tijden, voor elke belegging en voor de wereldeconomie als geheel.

Bitcoiners en andere prominente figuren in de industrie reageren op het nieuws. Volgens Anthony Pompliano is de Amerikaanse dollar vanaf vanochtend een valuta met een ongelimiteerde hoeveelheid.

Op de lange termijn is dat geen goed teken voor een valuta, leert de geschiedenis ons.

Wanneer groeit de interesse in bitcoin vanuit mensen die nog niet zijn ingestapt? Zijn daar nieuwe recordprijzen voor nodig of is het feit dat het netwerk en het protocol door blijven draaien genoeg in deze roerige tijden?

Lees ook: Bitcoin (BTC) voor, tijdens en na een financiële crisis.

Novogratz ziet dit jaar als dé kans voor bitcoin om te bewijzen dat het bestaansrechts heeft. Er wordt op allerlei manieren nieuw geld gecreëerd.

?s=20

Ook in Duitsland worden er extra miljarden in de economie gepompt. De reden? Er worden miljarden minder aan belastingen verwacht. $150 miljard extra schulden voor onze Oosterburen.

Binnen de bitcoin community is in de ban van het ‘bijprinten’ van de dollar. Het monetaire beleid van bitcoin is precies het tegenovergestelde: het is duidelijk hoeveel bitcoin er zijn en wanneer er nieuwe op de markt komen.

Gedraagt bitcoin zich hetzelfde als andere markten?

De bitcoin koers reageert de laatste weken hetzelfde op het wereldnieuws als de S&P 500.

Volgens Willy Woo laat het ontkoppelen van de traditionele markten in een crisis nog even op zich wachten. Over een week, of iets later, weten we meer.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...