Bitcoin bedrijf Strike komt naar Europa via samenwerking met Bittrex

Strike komt naar Europa! De app van het bedrijf van Jack Mallers gooit al enige tijd hoge ogen in de community. Het brengt de wereld van Bitcoin en fiatgeld dichter bij elkaar dan ooit van tevoren is gedaan. Vandaag rolt Mallers de dienst uit in Europa via samenwerkingspartner Bittrex, die is geregistreerd in Liechtenstein.

Strike in Europa

Mallers heeft de laatste jaren een naam van dienst opgebouwd. Met de wallet Zap maakte hij al een van de eerste apps die je aan een eigen Lightning node kunt koppelen. Met Strike gaat het nog een stapje verder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt zowel euro en Bitcoin betalingen doen en ontvangen via het Bitcoin (en Lightning) netwerk. De traditionele infrastructuur is daarbij helemaal buiten beschouwing gelaten.

?s=19

Deze nieuwe technologie is binnenkort dus ook in Europa te gebruiken. Hiervoor werken ze samen met Bittrex Global, een handelsplatform dat is gereguleerd in Bermuda. In The Inventors Podcast vertelde Mallers al dat ze gaan uitbreiden naar 200 landen. Volgens de blogpost ondersteunt de app naast bitcoin ook USDT, USDC, EUR, GBP en CHF.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Strike is een Bitcoin-native neobank. Het is een mondiaal open monetair netwerk voor gratis en instant betalingen.”[/penci_blockquote]

Overigens: het land met de meeste registraties, is de eerstvolgende plek waar de app gelanceerd wordt. Je kunt een plekje op de lijst aanvragen via global.strike.me.

Regelgeving

Bittrex Global opereert vanuit Liechtenstein onder de zogenaamde Blockchain Act, een wet om blockchainbedrijven te reguleren. Liechtenstein is de enige dwergstaat die lid is van de Europese Vrijhandelsassociatie, de Europese Economische Ruimte (EER) en de Schengenzone. Dit valt binnen de EER en dus zitten hier wat regel- en wetgeving aan vast.

Bedrijven zijn verplicht zich te vestigen in een EU-land om zich in Nederland als aanbieder te kunnen registreren. Voor Strike lijkt dat door de samenwerking Bittrex dus geen probleem.

Hoe dit precies in z’n werk gaat qua regelgeving is vooralsnog niet bekend. Bitcoin Magazine NL heeft navraag gedaan bij DNB maar nog geen reactie ontvangen bij publicatie.

Daarnaast gaat de Strike betaalkaart in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2021 uitgerold worden. Europa en het Verenigd Koningkijk moeten wachten tot het tweede kwartaal. Lees in de blogpost precies hoe het allemaal werkt.

Bitcoin uitbetaald

De Strike app is al enige tijd in Amerika beschikbaar. Vorige week maakte topsporter Russell Okung nog bekend dat hij de helft van zijn salaris laat uitbetalen via Strike. Het is heel simpel: zijn werkgever, de Carolina Panthers, stuurt Amerikaanse dollars op, terwijl de gebruiken Bitcoin ontvangt.

Okung verdient vandaag de dag miljoenen dollars, iets waar de topsporter de rest van zijn leven op moet teren. Maar als je nu verdient en het spaart de lange termijn, is de dollar dan wel de beste optie? Okung is van mening van niet, en dus besloot hij om iedere maand de helft van zijn loon in Bitcoin te krijgen.

Strike doet op dit moment een pilot in El Salvador. In El Zonte is bitcoin al een standaard betaalmiddel, en omdat de lokale valuta is volledig gedevalueerd en daarom ging men dingen in dollars prijzen. Tegelijk hebben ze geen toegang tot dollars en al helemaal geen bankrekening.

Op Twitter deelt Mallers nog iets tofs: moneystreaming. Via dit protocol en met deze app is het namelijk mogelijk om iedere vijf seconden uitbetaald te krijgen, zoals te zien is in onderstaande video.

Euro’s en sats

Daarom ziet Mallers dit als de perfecte plek om de app en het Lightning Netwerk uit te rollen. Helemaal omdat er relatief gezien enorm veel (inbound) betalingen vanuit de Verenigede Staten naar deze gebieden gaan. Maar deze dienst lijkt dus binnenkort beschikbaar te gaan zijn voor de Nederlandse markt.

Onlangs rolde ook LastBit de eerste uitnodigingen uit voor Nederlandse klanten die gebruik willen maken van hun applicatie. In wezen doen zijn precies hetzelfde als Strike: euro’s en sats in één app met een brug van het Lightning Netwerk ertussen.

De startup van Jack Mallers haalde in april nog $3,5 miljoen aan investeringen op in een seed-ronde. Forbes meldde dat de financieringsronde werd geleid door Green Oaks Capital en Morgan Creek (van Mark Yusko).

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCstrike