liechtenstein malta cryptobeurs Bittrex

Cryptobeurs Bittrex ruilt Malta in voor Liechtenstein

Bittrex ruilt per 29 oktober het ‘blockchain eiland’ Malta in voor het ministaatje Liechtenstein. De Amerikaanse cryptobeurs geeft geen reden op voor het vertrek. Op het gebied van bitcoin handelsvolume is Bittrex een kleine marktspeler.

Bittrex zegt Malta vaarwel

De Amerikaanse beurs geeft geen reden op waarom ze gaat verkassen.

Saillant is dat financiële toezichthouder van Malta ‘actieve controles’ heeft aangekondigd bij cryptobedrijven. Doel is – onder druk van Europese en internationale autoriteiten zoals FATF – witwassen te bestrijden.

Heeft het een met het ander te maken? Dat is koffiedik kijken. Bittrex gaat onder de merknaam Bittrex Global in het ministaatje Liechtenstein opereren. Daar valt de beurs onder de zogenaamde Blockchain Act.

Bestaande klanten worden ‘automatisch’ doorgeleid naar Bittrex Global, zo staat in de mededeling op Medium te lezen.

Bitcoin volume

Afgelopen week brak het nieuws dat Bittrex International stopt in 31 landen, waaronder Venezuela en Zimbabwe, landen met een zwakke munt. De opgegeven reden is ‘onzekerheid op het gebied van wet – en regelgeving’.

Eerder dit jaar kwam de beurs in het nieuws doordat het niet in aanmerking kwam voor een Bitlicense. Dat is een licentie om in de staat New York te kunnen handelen.

Ook heeft het in de VS eerder dit jaar 42 cryptovaluta uit haar aanbod geschrapt.

Bittrex geldt niet als een grote beurs als het aankomt op bitcoin (BTC) volume. Volgens marktvorser Coinmarketcap is het dagvolume van de beurs slechts 15 miljoen dollar.

Hierbij zijn de handelsparen BTC/USD en BTC/USDT samen goed voor ruim 21% van het volume.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!