Bitcoin (BTC) tikt $12.700 aan op Argentijnse beurzen door lokale regels

De Argentijnse regering zorgt er met nieuwe regelgeving voor dat inwoners van het land moeilijk gebruik kunnen maken van buitenlandse bitcoinbeurzen. Zo kunnen Argentijnen geen bitcoin meer kopen met een creditcard. Slecht nieuws voor bitcoiners in het land, maar goed nieuws voor de lokale beurzen.

Premium prijs

Door het gebrek aan concurrentie in het land, is een bitcoin (BTC) een stuk duurder dan in de rest van de wereld. Bitcoin staat wereldwijd op een prijs rond de $9.400, terwijl op de beurs Ripio een BTC zo’n $11.600 kost.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wanneer er weinig internationale alternatieven beschikbaar zijn, ben je afhankelijk van de lokale handelsplaatsen. Volgens een redditor schoot de prijs van BTC zelfs even naar een prijs van $12.759. 38% hoger dan de wereldwijde prijs op dat moment.

Bitcoin (BTC) tikt $12.700 aan op Argentijnse beurzen door lokale regels

Onrust

Het gaat niet goed in Argentinië. Het politieke landschap is twijfelachtig, de economie zit in het slop en er is strenger toezicht op de valutamarkt. Volgens de Buenos Aires Times zorgt dit er zelfs voor dat banken hun handelsafdeling sluiten.

De banken schrapte dure banen, om alvast in te spelen op de mogelijke nieuwe regels van de president Alberto Ángel Fernández. Hij gaat ontslagen namelijk mnogelijk moeilijker maken.

De vertrekkende president, Macri, drukt er op de valreep nog wat strengere wetten voor financiële controle doorheen. The Wallt Street Journal legt uit:

Om verliezen te compenseren print Argentinië geld bij. Dat zorgt voor meer inflatie, het wordt gebruikt voor buitenlandse leningen of allebei. Het land heeft nu min of meer een gesloten economie. Mede daardoor is er via de export niet genoeg geld te verdienen om schulden af te betalen.

De Argentijnse peso wordt in rap tempo minder waard. Volgens de Wereldbank ligt de jaarlijkse inflatie hoger dan 50%.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...