Bitcoin (BTC) is augustus sterk gestart: Wat gaat de koers doen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De nieuwe maand is begonnen en is voor nu positief geweest voor de koers. Wat kunnen we de komende tijd verwachten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

Op de maandelijkse grafiek (figuur 1) zien we dat juli een pull back heeft gegeven na vijf maanden van stijgen. De laatste keer dat dat gebeurde was in mei 2017 (groene cirkel). Daarna was er ook een kleine pullback voordat de prijs weer verder steeg.

Een verschil is dat de twee maanden hiervoor wel enorme wicks boven op de candlesticks hadden, waarbij er dus winst is genomen door de bears. Vooralsnog lijkt de koers voor deze maand weer te stijgen en kunnen we een verdere koersstijging verwachten.

Het is daarbij wel goed om in het achterhoofd de enorme wicks te houden en het hoge bear volume. Het zal ook interessant zijn om te zien of de RSI wederom resistance wordt bij de rode lijn of dat er nu doorheen wordt gebroken en daarmee ook een nieuwe high wordt gemaakt boven de $14.000.

Figuur 1: Juli was een pull back na vijf maanden groen. De laatste keer gebeurde dat in 2017 (groene cirkel) waarna de koers verder steeg.

Bitcoin (BTC) is augustus sterk gestart: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers opnieuw de 12EMA (blauwe lijn) heeft weten te houden en daar een higher low (HL!) heeft gevormd. Het is voor mij nog te vroeg om met 100% zekerheid te zeggen dat dit de higher low is, maar het ziet er goed uit.

Het volume is nog wel erg laag, dus ik verwacht we nog een lower high moeten gaan vormen in plaats van dat we meteen weer boven de $14.000 uitgaan. Op de dagelijkse grafiek gaat de koers namelijk ook weerstand vinden rond de $11.000 zoals je hieronder kunt verder lezen.

De RSI is ook weer door de rode resistance lijn gegaan was positief is.

Figuur 2: De koers heeft voorlopig een higher low (HL!) gevormd op de grafiek.

Bitcoin (BTC) is augustus sterk gestart: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

In de analyse van afgelopen dinsdag keek ik naar het Adam en Eva patroon dat een bodem aan zou moeten geven en dat lijkt voor nu goed te gaan. Het volume is nog wel enigszins laag, maar wel oplopend en dat is positief. Bovendien is de koers bullish uit de falling wedge gebroken.

De koers gaat waarschijnlijk resistance vinden in de lichtblauwe resistance zone die getekend is op de grafiek in figuur 3. Daarna zal de koers waarschijnlijk een higher low gaan vormen ten opzicht van de low (de Eve low). Ik zie dat wel gebeuren tussen de $10.000 (was resistance op de weg omhoog, nu weer support) $10.267, wat support is op de 26EMA (rode lijn). Ook de 12EMA en 26EMA lijken elkaar weer bullish te willen kruisen.

De RSI is ook weer in een uptrend was positief is voor de koers.

Figuur 3: De koers zal resistance vinden in de lichtblauwe zone en kan een higher low (HL) maken. De 12EMA (blauwe lijn) en 26EMA (rode lijn) lijken elkaar weer bullish te willen kruisen.

Bitcoin (BTC) is augustus sterk gestart: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) hebben de 12EMA en 26EMA elkaar een paar dagen geleden gekruisd en de bulls hebben weer volledig de overhand. De koers zit in een uptrend en maakt constant higher lows en higher highs en is weer als een trappetje omhoog aan het gaan door middel van kleine bull flags.

De koers zal waarschijnlijk resistance vinden in de lichtblauwe resistance zone waarna het een gezonde pullback kan vormen zodat de koers op de dagelijkse grafiek een higher low kan vormen. Support zit op $10.500 en $10.350 n $10.150. De RSI is ook overbought wat ook een indicatie is dat een pullback er aan zit te komen.

Figuur 4: De koers zit in een uptrend. Er zit resistance in de lichtblauwe zone en een sterke support op $10.150.

Bitcoin (BTC) is augustus sterk gestart: Wat gaat de koers doen?

Wat gaat bitcoin doen?

De wekelijkse koers lijkt een higher low te hebben gevormd. Dit moet ook nog voor de dagelijkse koers gebeuren waarbij een higher low gevormd kan worden tussen de $10.000 en $10.300. De 4uur koers zal waarschijnlijk in de lichtblauwe zone weerstand vinden. De 4uur koers vindt sterke support rond $10.150.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws