Binance verstuurt Bitcoin betaalkaarten naar Europese gebruikers

Cryptobeurs Binance is begonnen met het verzenden van de betaalkaarten naar Europese klanten. Het betekent dus dat de betaalkaart waarmee je (indirect) met bitcoin (BTC) kunt betalen, bijna op de Nederlandse markt is.

Binance betaalkaart

In september maakte het handelsplatform bekend dat ze de betaalkaart ook in de Europese markt wilden uitbrengen. Nu bijna drie maanden later is het dan zo ver: de pinpassen zijn verstuurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je zet een beetje Bitcoin op deze kaart en aan de kassa kun je contactloos afrekenen zoals je ook met een normale pas gewend bent. Onder de motorkap vindt een conversie plaats van de Bitcoin spotprijs in euro. Uiteraard komt hier Binance als tussenpersoon in beeld. De winkelier of eigenaar van een webshop ontvangt uiteindelijk gewoon zijn euro’s.

Bitcoin betaalpas

Volgens de aankondiging kunnen gebruikers met Binance Card tot €8.700 uitgeven en tot €290 per dag ophalen bij geldautomaten. Bovendien komen kaarthouders in aanmerking voor tot 8% cashback op hun aankopen. Voor dit percentage moet je echter wel een flinke bag aan Binance Coins (BNB) hebben.

Eerder liet de beurs al weten hoe het precies werkt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De balans van de kaart is gelinkt aan de Card Wallet en deze is aan te vullen met je Spot Wallet.”[/penci_blockquote]

Binance laat ook weten dat de pinpas in feite gratis is en dat je tot 2021 geen kosten betaalt. De betalingen verlopen allemaal via Visa, het betaalnetwerk van de fintech gigant.

De beurs heeft eerder dit jaar Swipe overgenomen. Dit is een digitale wallet met meerdere valuta en ook een Visa-betaalkaart. Er blijken hier echter wel problemen mee te zijn. Eerder vandaag maakten Swipe-gebruikers melding van problemen. De twee verschillende diensten zouden niet goed compatibel met elkaar zijn. Het Nederlandse Twitter account van de Bitcoin beurs bevestigt dit ook:

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsBTC