Bitcoin (BTC) verreweg meest populaire betaalmiddel bij BitPay

Bitcoin (BTC) is verreweg het meest populaire betaalmiddel bij BitPay. Dat blijkt uit nieuwe data die de betaalverwerker uit Atlanta heeft gepubliceerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel

BitPay is een betaalverwerker die betalingen in cryptovaluta omzet in 'normale' fiat valuta zoals de euro en de dollar. Hun klanten zijn fysieke brick-and-mortar winkels en webshops.

Bitcoin is al sinds november 2019 goed voor 90% van alle betalingen die het bedrijf verwerkt aan de (digitale) kassa.

Na BTC volgt Bitcoin Cash met een 'marktaandeel' tussen de 3 en 5%.

Bitcoin (BTC) verreweg meest populaire betaalmiddel bij BitPay

Verwerkte betalingen in cryptovaluta naar percentage Bron: The Block

Volume

Om wat voor volume hebben we het? Tussen januari en april heeft BitPay circa 390.000 transacties, wat leidt tot een gemiddelde van 98.000 transacties per maand.

Bitcoin (BTC) verreweg meest populaire betaalmiddel bij BitPay

Kritiek

BitPay geldt als een belangrijke betaalverwerker in de cryptomarkt. In 2019 was de totale waarde aan verwerkte transacties crypto-to-fiat circa één miljard dollar.

De onderneming kreeg kritiek vanuit de bitcoin community toen het BTC donaties aan het studentenprotest in Hong Kong bevroor. Bovendien laat men het Lightning Network voorlopig links liggen in tegenstelling tot een toenemend aantal Bitcoin bedrijven.

Binnen de community is BTCPay Server in opkomst als betaaloptie. Deze is bijvoorbeeld te koppelen aan je node voor het ontvangen van donaties. Ook zijn er met PayJoins meer mogelijkheden tot financiële privacy.

Interview: 'Bitcoin heeft voordelen ten opzichte fiat geld'

Tijdens Money2020 spraken we met Max Barendregt over de plannen van BitPay in de Benelux en zijn visie op Bitcoin (technologie).

Bekijk het interview terug op ons Youtube-kanaal Bitcoin Magazine NL.

;

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitPay

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...