$200 miljoen aan Bitcoin (BTC) van beurzen afgehaald sinds halving

Bitcoin (BTC) is uitermate geschikt om zelf te beheren. Zo ben je niet afhankelijk van andere partijen. Toch kiezen ook veel mensen ervoor (een deel) van hun BTC op een beurs te laten staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beleggers laten hun geld daar staan om snel te kunnen handelen bij prijsbewegingen of omdat ze gewoonweg liever hun BTC in de handen van een ander leggen.

23,540 bitcoin van beurzen af

De bitcoin halving was lange tijd het onderwerp van gesprek. Wat zou het met de prijs doen? De directe invloed op de prijs is nog niet te voelen.

Beleggers lijken vertrouwen te hebben op lange termijn, want gezamenlijk werd er voor 23,540 bitcoin opgenomen net na de halving. Dat aantal bitcoin is zo’n $200 miljoen waard.

De bitcoin transacties van beurzen naar eigen wallets zorgt ervoor dat mensen minder snel hun bitcoin kunnen verkopen. Als je snel van je bitcoin af wil laat je die immers op een beurs staan.

Sinds ‘Black Thursday’ op 12 maart (de prijs van bitcoin maakte een diepe duik) van dit jaar is het aantal BTC op beurzen flink gedaald. Volgens data van Glassnode is het aantal BTC op cryptobeurzen van 2.634. 574 tot 2.332.524 gedaald.

Uittocht van bitcoin bij beurzen, data van

$200 miljoen aan Bitcoin (BTC) van beurzen afgehaald sinds halving

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...