Mede-oprichter Bitmain na plots ontslag tijdens zakenreis: ‘Ik ben in mijn rug gestoken’

Het is onrustig bij Chinese bitcoin hardwarefabrikant Bitmain. Mede-oprichter Micree Zhan werd plots uit zijn positie gezet terwijl hij op een zakenreis was. Daar is hij het echter totaal niet mee eens: hij wil zijn plek binnen Bitmain terug.

In een open brief op zijn WeChat account kondigt Zhan gerechtelijke stappen aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verrast

Zhan zegt duidelijk verrast te zijn. De Chinese elektronica-ingenieur had niet verwacht dat hij zich op iets anders hoefde te focussen dan de technologie en zijn producten: ”Ik moet nu alles vanuit een wettelijk perspectief bekijken. Het is beschamend dat ik als mede-oprichter en grootste aandeelhouder zonder medeweten er uit ben gegooid.”

Hij verwijst in zijn relaas naar tv-series waarin de hoofdrolspelers elkaar verraden en een spreekwoordelijk mes in de rug steken.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Micree Zhan”]”Ik ben in mijn rug gestoken door de partners en broeders die ik vertrouwde, waarmee ik samen heb gevochten. Dit kan blijkbaar in het echt ook gebeuren.”[/penci_blockquote]

Terugkeer

Zhan belooft het personeel van Bitmain van zijn terugkeer: ”Ik kom zo snel mogelijk terug.” Dat moet dan wel gebeuren met een gang naar de rechter.

Hij blijft positief: ”We willen 90% van de bitcoin mining hardwaremarkt pakken.”

Jihan Wu

Jihan Wu, ook mede-oprichter van Bitmain, verzond eerder een email naar zijn personeel met de mededeling dat Zhan niet meer werkzaam was bij het bedrijf. Wu zegt in de mail de verantwoordelijkheden van Zhan over te nemen.

Wu verbiedt zijn werknemers om in actie te komen met/voor Zhan. Contact is verboden. Ga je toch met Zhan in zee? Dan kan dat je baan kosten.

Beursgang

Bitmain wil de Amerikaanse beurs op. Deutsche Bank en het Chinese bedrijf willen op deze manier een nieuwe investeringsronde voor het bedrijf bewerkstelligen.

Bitmain was ooit dé speler op het gebied van mining hardware, maar de afgelopen jaren heeft het bedrijf het moeilijk. In de eerste maanden van 2019 verloor het bedrijf nog $625 miljoen.

Bron: The Block Crypto

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...