BlueWallet en Hodl Hodl slaan handen ineen voor P2P Bitcoin handel

Veruit de meeste bitcoin (BTC) handel vindt plaats op centraal geregelde cryptobeurzen. Dat is echter niet de enige optie: je kunt BTC natuurlijk ook verhandelen onder elkaar.

Op de Lightning Conference in Berlijn kondigde het peer-to-peer handelsplatform Hodl Hodl en de BlueWallet een samenwerking aan. Daardoor kunnen we een nieuwe optie verwachten bij beide applicaties: je kunt straks onderling handelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onchain en Lightning

Gebruikers kunnen straks handelen op het netwerk van bitcoin of op de schaalbaarheidsoplossing het Lightning Network. Er is nog geen releasedatum aangekondigd voor deze functionaliteiten.

Je kunt dus straks a la marktplaats in BTC handelen met behulp van Hodl Hodl en/of de BlueWallet. Als er enig volume is op de handelsplaats is het allicht interessanter dan je bitcoin sturen naar een cryptobeurs.

Toepassingen

BlueWallet is niet de enige Bitcoin/Lightning wallet dat aan de weg timmert. De app Breez gaat ‘offline betalingen’ voor Lightning ondersteunen. En ook de Electrum wallet gaat Lightning ondersteunen.

Er wordt dus vollop gebouwd aan het ecosysteem van het Lightning Network. Het staat echter wel nog in de kinderschoenen. Dat stelt ook de fabrikant van de Casa Node: ”Casa waarschuwt: ‘Bitcoin Lightning Network nog roekeloos experiment.”

Adoptie

De CEO van BlueWallet, Nuno Coelho, geeft uitleg tegenover BitcoinMagazine.com: ”We zijn bezig geweest met het promoten van Lightning, met uitprobeersels als ‘de marktplaats’ en de ‘LApp browser’. Dit is de eerste keer dat we direct een beurs integreren én dat doen met behulp van het Lightning Network.”

Eerder implementeerde Bluewallet al de decentrale beurs ZigZag. Daarnaast voegde ze eerder dit jaar een app voor de Apple Watch toe aan hun repertoire.

Ook de CEO van Hodl Hodl, Max Keidun, reageert op de aankondiging: ”We denken dat dit meer liquiditeit geeft aan Hodl Hodl, zeker voor de Lightning-handel. We verwachten ook meer adoptie van het Lightning Network.”

Daarnaast hoopt Keidun mensen te verleiden tot een non-custodial optie. Je bent namelijk ten alle tijden baas van je eigen BTC wanneer je gebruikt maakt van deze toekomstige opties.

Bron: Bitcoinmagazine.com

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...