Bitcoin (BTC) mining bedrijf Canaan haalt $90 miljoen op met IPO

Bitcoin (BTC) mining bedrijf Canaan Creative haalde $90 miljoen op tijdens hun initial public offering (IPO). Een tegenvaller, want zij rekende op zo’n $400 miljoen aan investeringen.

Volgens Bloomberg verkocht het bedrijf 10.000.000 aandelen voor $9 per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegenvaller

Het resultaat valt dus tegen. Vorig jaar mocht Canaan de beurs in Hong Kong niet op, dus zochten zij een andere markt. In Amerika hoopte zij $400 miljoen op te halen, dat is uiteindelijk een stuk minder geworden dus.

Canaan kreeg vorige week slecht nieuws. Hun belangrijkste bank, Credit Suisse, wilde geen diensten meer verleren aan het bitcoin bedrijf. Volgens Bloomberg was Credit Suisse er niet zeker van dat de IPO voldoende op zou leveren.

Succes

Toch is de IPO een succes te noemen. Canaan is namelijk het eerste bitcoin mining bedrijf dat succesvol een initial public offering afrond. Concurrent Bitmain is het tot op heden niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

Bitmain wil in samenwerking met Deutsche Bank hun aandelen op de markt brengen. Maar het is de vraag of dit plan nog door gaat. Het rommelt namelijk flink bij Bitmain. Een van de mede-oprichters is tijdens zijn zakenreis het bedrijf uitgezet. Zo’n soap is niet bevorderlijk voor eventuele investeringen…

Bitcoin mining

Bitcoin mining is een grote business geworden. Men strijdt om miljarden dollars en duizenden BTC per jaar. Er zijn ook regeringen en regelgevers die hun staat, provincie of land zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor miners.

Iran zet in op een duidelijk tarief voor energie. En, opmerkelijker, ze loven beloningen uit voor klikspanen die illegale miners aangeven. De Chinese provincie Sichuan is al een populaire bestemming voor miners, maar moet aan de bak wil het deze positie in de markt behouden.

Ook in Amerika begint bitcoin mining race zich te ontplooien. Bitmain opende eerder dit jaar een mining farm van zo’n 130.000 m². Terwijl een mede-oprichter van PayPal $50 miljoen investeerde in een concurrent die ook in Texas aan de slag gaat.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...