Bitcoin analisten van Chainalysis breiden surveillance diensten verder uit

De blockchain analisten van Chainalysis lanceren een samenwerkingsprogramma om hun analyses van onder andere het netwerk van bitcoin (BTC) beter in kaart te brengen.

Partijen als Chainalysis worden ingehuurd door allerlei instanties en bedrijven. Overheden, belangdiensten en veiligheidsdiensten wereldwijd maakten gebruik van hun services.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderzoek

Chainalysis ontwikkelt tools die hun klanten in staat stelt om bitcoin transacties te monitoren en zo bijvoorbeeld verdachte activiteiten te ontdekken.

Transacties met bitcoin zijn open en voor iedereen inzichtelijk, maar voor een ongetraind oog is er minder zichtbaar dan voor analisten met de juiste tools.

Samenwerken

Jason Bonds van Chainalysis geeft uitleg tegenover Cointelegraph: ”We hebben al partners in Amerika, Europa en Azië.” De samenwerkingen moeten zorgen voor meer tools en daarmee nog meer diensten leveren aan allerlei instanties.

Het monitoren van transacties wordt nog gemakkelijker voor alle klanten. Ook wordt er gekeken naar partijen die kunnen helpen met lokale regelgeving. Het is namelijk niet niks: een openbaar netwerk als bitcoin kan een hoop informatie geven. Hoe en waar je dat mag gebruiken verschilt per land.

Ook is het samenwerkingsprogramma bedoeld om partners te vinden die hun services wil en kan verkopen. IT providers die op regeringsniveau werk doen worden genoemd door Bonds.

En last but not least wil Chainalysis ook inhouse hun eigen capaciteiten verder vergroten met data providers. Specialisten op het gebied van ransomware zijn gewild, om verdachte adressen eerder te kunnen markeren.

Volgens Rayson Lim, financieel directeur bij Chainalysis, is vooral in Oost-Azië vraag naar het laatste.

Surveillance

Chainalysis zet dus groots in op meer surveillance en hoopt hiermee meer klanten te trekken. Dit soort diensten gooien alle gegevens op één hoop, van criminelen en mensen die nog nooit iets fout hebben gedaan, en hopen uiteindelijk de juiste personen te kunnen vinden.

Wanneer je niet precies weet wat je doet, is je bitcoin adres met goed speurwerk en een aantal vragen aan bijvoorbeeld beurzen waar je jouw BTC vandaan hebt relatief makkelijk te koppelen aan een persoon.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChainalysis

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...