Deze Chinese Bitcoin (BTC) miners moeten hun stroomverbruik minderen

De Chinese provincie Sichuan dwingt bitcoin (BTC) miners om hun stroomverbruik te verminderen. Het is het droog seizoen en dat zorgt ervoor dat er minder energie wordt opgewekt. Om stroomtekorten te voorkomen moeten de miners hun gebruik tijdelijk terugdringen.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Volgens de Asia Times voeren de autoriteiten in Sichuan druk uit op de bitcoin miners. Het droog seizoen duurt nog tot april, dus het is even de adem inhouden voor de bitcoin ondernemers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gemeenschappelijke voorzieningen krijgen de voorkeur boven industrieën als die van BTC. Tijdens het droog seizoen genereren de waterkrachtcentrales een stuk minder energie.

Tijdens dit seizoen verbruiken de Chinezen ook meer stroom. Volgens het provinciebestuur verbruikt men zo’n 30% meer energie per huishouden.

Boetes

Enkele waterkracht centrales hebben bij elkaar al boetes van $140.000 gekregen voor het leveren van stroom aan bitcoin miners. Het opzetten van grote datacentra om BTC te delven is niet verboden, maar toch wordt er op lokaal niveau al opgetreden tegen stroomgebruik door miners.

Als energiebedrijf moet je toestemming vragen aan de lokale autoriteiten voordat je energie levert aan bitcoin miners. Volgens de Asia Times werd er eerder deze maand door bitcoin miners en regelmakers gesproken over belasting en regulering.

Bitcoin miners uit China zijn verantwoordelijk voor 65% van de rekenkracht van het netwerk. Dat blijkt uit een onderzoek van digial assets manager CoinShares. Sichuan is op haar beurt weer de populairste plek voor miners in China.

Invloed

China oefent hier op lokaal niveau eigenlijk direct invloed uit op de bitcoin ondernemers. Minder energie betekent minder bitcoin (en dus inkomsten) voor de miners.

Naast het lange droog seizoen is ook de onzekerheid omtrent de regels in China een reden voor bedrijven om ergens anders een kijkje te nemen.

Het Amerikaanse Texas is een van die populaire plekken. Eerder dit jaar werd er een 130.000 m² mining farm geopend. En een van de mede-oprichters van PayPal investeerde $50 miljoen in een ander data center speciaal voor bitcoin mining.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)