Bitcoin beurs BitMEX spaarpot groeit: 30.000 BTC erbij in 2020

Voor bitcoin derivatenbeurs BitMEX is het jaar goed begonnen. Sinds de start van 2020 is er 30.000 BTC in de wallets van BitMEX bijgekomen.

Recentelijk verloren handelaren gezamenlijk $150 miljoen door een grote dip in de prijs van bitcoin, maar dat lijkt de interesse in het platform niet kleiner te maken. Naar verluidt is omzet van de beurs zo’n $1.25 miljoen per dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitMEX

Middels bitcoin futures kun je als handelaar speculeren op toekomstige koersbewegingen van bitcoin. Risky business, maar erg lucratief voor de mensen die er goed in zijn. Ook in dit geval geldt: het casino wint altijd. BitMEX, maar ook partijen als OKEx, CME, Bakkt en Deribit zijn in dit geval spekkoper.

Met een gemiddeld dagelijks volume van $2.69 miljard is de beurs ook in staat een spaarpotje op te bouwen voor eventuele hacks. Voor zover bekend zit er 31.300 BTC in de verzekeringspot van BitMEX.

Slechte beurt

In november kwam er een flinke deuk in het imago van BitMEX. De beurs lekte duizenden mailadressen van hun klanten door een foutje bij een email. Iedereen die een mail kreeg, zag ook de accounts van de andere gebruikers.

Een flinke fout, zeker in een industrie waar veel mensen rondlopen die op hun privacy zijn gericht.

2020

Dit voorval lijkt de handelaren echter weinig te deren. In de meeste dagen van dit jaar ziet de beurs meer bitcoin hun kant opkomen dan dat klanten opnemen. De vraag naar future contracten op BitMEX groeit door.

Op momenten dan de prijs van bitcoin instort en de interesse (tijdelijk) minder wordt, zien we vaak meer opnames.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...