Artiest ontving in 2013 Bitcoin donatie en checkt vol ongeloof de huidige prijs

Ali Spagnola accepteerde in 2013 op aandringen van een fan een donatie in bitcoin (BTC). De muzikant en YouTuber was de transactie helemaal vergeten, tot een paar weken terug.

Ze kreeg toen maar liefst 1 bitcoin van een gulle gever. Dat was toen zo’n 50 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iedereen die BTC volgt weet dat de prijs nu vele malen hoger ligt, maar Ali wist er weinig vanaf. Op dit moment is deze donatie 18,828.83USD waard.

Bitcoin donatie

De donatie werd niet zomaar gedaan. Spagnola was in 2013 bezig met het promoten van haarzelf online. Naast aparte muziekvideo’s maken is Spagnola ook goed in schilderen.

Ze heeft nog altijd dezelfde actie lopen: stuur een plaatje op en ze maakt er gratis en voor niets een kunstwerk van. De lijst met verzoekjes loopt inmiddels ver in de duizenden, dus je kunt nog steeds een verzoekje doen maar de vraag is of ze er ooit aan toe komt.

Terug naar de donatie: in 2013 kreeg ze het verzoek om bitcoin donaties te accepteren. De donateur wilde haar namelijk ondersteunen, zodat ze een bitcoin schilderij af zou maken. En zo geschiedde, na de gulle gift besloot ze het schilderij af te maken en op te sturen.

Spagnola hield dus onderbewust al jaren een bitcoin vast. In onderstaande video legt ze het ontdekkingsproces uit.

Tussen al het prijsgeweld en mooi nieuws van grote partijen die de industrie instappen, is een relatief klein succesje als dit een mooi verhaal.

Ze geeft een klein gedeelte weg aan reageerders op Twitter. Wat ze voor de rest met haar nieuw gevonden geld gaat doen is niet duidelijk.

Het kan ook anders

Het is algemeen bekend dat er ook veel vele miljoenen (of miljarden) aan bitcoin verloren is gegaan door mensen die in de loop der jaren jaren de toegang tot hun BTC zijn verloren. Bij grote prijsstijgingen worden dit soort verhalen alsmaar pijnlijker.

Neem bijvoorbeeld dit voorbeeld: Brit wil vuilnisbelt doorpluizen om $280 miljoen aan Bitcoin terug te vinden. James Howells is al jaren tevergeefs opzoek naar de harde schijf met een fortuin erop. Tot nu toe zonder succes.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...