Visa ondersteunt start-up Fold: Bitcoin beloningen bij betaling

970 totale weergaven

De Fold app stelt mensen in staat om tijdens het shoppen geld terug te krijgen in de vorm van bitcoin (BTC). Zij nemen nu deel aan het Fast Track Program van financiële dienstverlener Visa.

Door deze samenwerking mag Fold een betaalkaart uitbrengen in samenwerking met Visa. Het bitcoin aspect? Gebruikers van die kaart krijgen bitcoin beloningen voor hun betalingen!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beloningen

De CEO van Fold, Will Reeves, vertelt tegenover Cointelegraph dat Visa zijn bedrijf financieel ondersteunt en een team om de bitcoin beloningmarkt verder uit te breiden.

De Fold app levert hun diensten nu aan klanten die aankopen doen bij grote bedrijven als Amazon, Uber en Strackbucks. Je kunt de beloningen ontvangen door je credit card te koppelen of een Lighting wallet.

Extra opties

De samenwerking met Visa stelt Fold in staat om de service uit te breiden naar alle betalingen met hun betaalkaart. Niet exclusief bij een paar grote bedrijven, maar bij miljoenen retailers.

Reeves legt het verschil tussen betaalkaarten van grote bitcoin beurzen en deze: “Andere kaarten door grote beurzen verplichten jou om crypto uit te geven, die handeling is belastbaar. Onze kaart stelt je in staat dollars uit te geven en BTC te verdienen.“

Crypto betaalkaarten

Betaalkaarten zijn zoals de CEO van Reeves vaak een geval apart. Je betaalt met bitcoin, maar in de meeste gevallen verkoop je dan gewoon jouw BTC aan een beurs en zij maken geld over na een verkoper.

In feite is dat niet heel anders dan het verkopen van je bitcoin bij een broker om met dat geld vervolgens boodschappen te doen. In het geval van Fold vindt er ook daadwerkelijk een bitcoin transactie plaats, je krijgt BTC gestort op een wallet waar jij direct toegang tot hebt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...