Bitcoin (BTC) fonds van Tuur Demeester sluit stilletjes haar deuren

Bitcoin pionier Tuur Demeester heeft stilletjes de deuren gesloten van zijn fonds Adamant Capital, zo bericht The Block Crypto.

Bitcoin fonds sluit deuren

Demeester is een geboren Belg en al jarenlang woonachtig in de VS. Hij geldt als een bekende denker binnen het bitcoin ecosysteem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mede-oprichter Michiel Lescrauwaet, bevestigt de sluiting van het fonds. Hij geeft ‘persoonlijke en familie omstandigheden’ als redenen op. Het blijft gissen wat de precieze redenen zijn.

In deze video op Youtube circa één maand geleden vertelt Demeester dat hij zijn focus verlegt buiten Bitcoin. Hij wil zich bijvoorbeeld meer toeleggen op filosofische onderwerpen zoals vrijheid.

Adamant Capital had 10 miljoen dollar aan kapitaal onder haar hoede.

‘Bitcoin prijs naar $50.000’

Demeester liet in mei nog van zich horen met een flinke voorspelling: de bitcoin prijs gaat de komende jaren nog naar $50.000. Het is dit soort opiniemakerij waar hij geen trek meer in heeft, zo laat hij in bovenstaande video wel doorschemeren.

Hij denkt dat het ongebreidelde bijdrukken van fiat valuta een positief effect heeft op de Bitcoin prijs. Hij verwacht dat Amerikaanse huishoudens in koopkracht gaan inleveren. Dat kan overigens ook een negatief effect hebben op prijs. Want mensen kunnen hun hand op de knip houden in tijden van recessie.

De komende groei moet dan ook komen van het institutionele geld. Een narratief dat vaak gebezigd is, maar door de Coronacrisis lijkt de komst van het grote geld versneld te worden.

Demeester is ook bekend van de paper The Bitcoin Reformation (PDF), waarin hij pleit voor een scheiding tussen Geld en Staat.

Volgens de onderzoekers zijn er vier voorwaarden nodig om de Reformatie te herhalen in de 21e eeuw. Dat wil zeggen een afsplitsing van de internationale monetaire en financiële orde. Dat zijn respectievelijk:

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...