Bitcoin (BTC) futuresmarkt groeit keihard in januari: $2.000 miljard aan volume

Afgelopen maand is het handelsvolume in Bitcoin (BTC) futures verdubbeld ten opzichte van december vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe data van The Block.

Bitcoin (BTC) futures in trek

Een future is een contract waarmee je het
recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een
specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver) kopen. Je kunt op een beurs speculeren of de koers stijgt of daalt. ‘Gok’ je goed, dan verdien je geld. Het is eerder een spel voor professionele handelaren in plaats van voor beginners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Omdat Bitcoin ook steeds meer interesse krijgt van zakelijke partijen uit de financiële wereld, groeit ook de interesse in dit soort beleggingsproducten. Daar plukken vervolgens de beurzen die de futures aanbieden weer de vruchten van.

Januari was de maand dat de spotprijs naar een voorlopige all time high van $42.000 schoot. Door meer volatiliteit op de spotmarkt, neemt ook de activiteit op de futuresmarkten toe. Er is zelfs voor ruim 2.000 miljard dollar in termijncontracten verhandeld in één maand.

Dat is een ongekend record en een verdubbeling ten opzichte van de vorige maand. Toen was er sprake van 993,8 miljard dollar, terwijl in januari het totale volume op 2.009 miljard dollar lag. Binance is met 30%

Het toekomstige handelsvolume van december was $ 993,8 miljard, terwijl dat van januari $ 2,09 biljoen was – een recordhoogte. Binance leidde het volume in januari met 30% van het volume, gevolgd door Huobi met 23,8% en OKEx met 16,9%.

Bitcoin (BTC) futuresmarkt groeit keihard in januari: $2.000 miljard aan volume

Bitcoin opties

Ook drukke tijden op de optiebeurzen. De optiemarkt is weliswaar een veel kleinere markt, maar groeit nog steeds erg hard door. Het handelsvolume aan opties was 27,93 miljard dollar. Het Nederlandse Deribit, gevestigd in Panama, was met 92,4% aan volume verreweg de grootste exchange.

Concurrenten OKEx en CME volgen met een 5,1% en 1,9% aandeel op een verre afstand.

Bitcoin (BTC) futuresmarkt groeit keihard in januari: $2.000 miljard aan volume
Lees meer over:
futuresopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...