Samsung blijft Bitcoin (BTC) ondersteunen met Galaxy S20

Samsung blijft hun Blockchain Keystore ook in de volgende generatie telefoons ondersteunen. De Galaxy S20 komt met ingebouwde app om je bitcoin private keys mee op te slaan.

Het hoogtepunt van de nieuwe aankondiging is waarschijnlijk de nieuwe camera, maar voor bitcoiners is de blijvende ondersteuning van de Blockchain Keystore ook een dingetje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De app is (officieel) nog niet te gebruiken in Nederland en België. Mensen uit de volgende Europese landen kunnen wel al aan de slag: Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Portugal, Zweden, Oostenrijk, Finland, Denemarken, Noorwegen en IJsland.

Samsung en Bitcoin

Samsung kondigde vorig jaar hun app gericht op het veilig bewaren van je cryptomunten aan voor de Galaxy S10. In eerste instantie ondersteunde de applicatie alleen Ethereum adressen, maar niet veel later kwam er ook ondersteuning voor bitcoin adressen.

De Galaxy S20 komt uit de verpakking met de app geïnstalleerd. Elke Samsung-gebruiker heeft dus straks een private key management systeem in hun broekzak.

Samsung belooft uiteraard de veiligheid en functies verder te verbeteren.

Veiligheid

De veiligheid van de telefoon wordt opgeschroefd. De securiy features worden gebouwd op het ‘Knox platform’ en slaan de private keys op in een geïsoleerde omgeving.

BTC op je mobiel

Je kunt je afvragen of je bitcoin wel op wil slaan met behulp van je telefoon. Je smartphone is 24/7 immers verbonden met het internet, dat kan een gevaar zijn.

Er zijn tal van mobiele wallets, en ook met Blockchain Keystore kun je bitcoin transacties versturen en ontvangen.

Samsung zet hun strategie door en blijft dus cryptocurrency’s ondersteunen op hun nieuwste telefoon. In september bracht het Zuid-Koreaanse bedrijf nog een Galaxy Note 10 uit met ondersteuning voor bitcoin en andere cryptocurrency.

De Google Play Store staat vol met bitcoin apps, maar Samsung heeft met Blockchain Keystore een streepje voor omdat het hun eigen software is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSamsung

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...