'Bitcoin miners niet meer grootste verkopers van BTC na halving'

'Bitcoin miners niet meer grootste verkopers van BTC na halving'

Na de bitcoin halving worden bitcoin beurzen mogelijk de grootste verkopers van bitcoin (BTC). Bedrijven die hun geld verdienen door handelskosten, dat stelt bitcoiner en on-chain analist Willy Woo.

Over het algemeen verdienen handelsbeurzen geld met het verwerken van handelsorders. Beurzen genereren gezamenlijk voor zo'n 1.200 BTC aan handelskosten per dag. De exacte getallen hangen af van de activiteit op de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin verkoop

Door de bitcoin halving gaan miners minder BTC verdienen. De toestroom van nieuwe bitcoin wordt gehalveerd.

Op dagelijkse basis verdienen miners nu (tot maandag) 1.800 BTC per dag. Dat gaat dus naar 900 BTC. Minder bitcoin dan de omzet van cryptobeurzen dus.

Na de halving kan de verkoopdruk dus wel eens voornamelijk uit de hoek van de bedrijven achter beurzen komen.

'Bitcoin miners niet meer grootste verkopers van BTC na halving'

Bedrijven moeten ongetwijfeld een deel van hun bitcoin gebruiken om hun bedrijfskosten te dekken.

?

Verkoopdruk

Volgens Woo wordt de term 'selling pressure' (verkoopdruk) vaak verkeerd gebruikt in de wereld van bitcoin. Als individuele handelaren bitcoin kopen of verkopen bij een beurs dan worden de orders gematcht aan een ander.

Eigenlijk is dat geen koop of verkoop volume, het is moeilijk te categoriseren stelt de analist. Woo stelt dat er maar twee echt grote verkopers zijn in het huidige ecosysteem: miners en cryptobeurzen.

Miners die nieuwe bitcoin op de markt verkopen en bedrijven die hun verdiende bitcoin verkopen om (lopende) kosten te dekken.

Er valt echter ook wat te zeggen voor een andere categorie: retailers die hun bitcoin kopen of verkopen voor fiat valuta.

Ander beeld

Er zijn ook geluiden dat beurzen niet ineens extra verkoopdruk gaan brengen. Investeerder 'I am Nomad' reageert op Twitter. Hij stelt dat beurzen dit altijd al doen, zij zetten een (groot) deel van hun bitcoin om in andere valuta.

De situatie verandert volgens hem aan die kant niet.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin mining halving

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan