Human Rights Foundation lanceert Bitcoin fonds voor developers

De Human Rights Foundation (HRF) lanceert een fonds om bitcoin (BTC) ontwikkelaars financieel te ondersteunen. Developers die zich richten op belangrijke zaken als privacy, decentralisatie en weerbaarheid van het netwerk kunnen aanspraak maken op een donatie.

De reden? De HRF ziet graag dat bitcoin een nog betere financiële tool wordt voor mensenrechtenactivisten, maatschappelijke organisaties en journalist. Dat maakt de organisatie bekend in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerste donatie

De eerste gift van het fonds is al een feit. De Britse developer Chris Belcher is de gelukkige. Belcher krijgt de donatie om zijn werk met CoinSwap door te zetten. CoinSwap is een manier om bitcoin transacties van een extra laagje privacy te voorzien.

Het voorkomt dat analisten en bijvoorbeeld veiligheidsdiensten alle transacties gemakkelijk kunnen volgen. Belcher is een van de meest prominente bitcoiners die bezig is met bitcoin en privacy.

Veel bitcoin ontwikkelaars werken vaak in eerste instantie zonder vergoeding aan het protocol.

Volgende gelukkige

De Human Rights Foundation heeft al een volgende kandidaat op het oog. De non-profitorganisatie maakt de ontwikkelaar binnenkort bekend, maar het heeft te maken met de pseudo-anonimiteit eigenschappen van bitcoin.

Je bent op bitcoin anoniem, maar met de juiste analyses kunnen veel geldstromen worden getraceerd.

Vrijheid van betalen

De HRF beschermt van origine de mensenrechten. En daar helpt vrijheid van betalen bij. Journalisten of andere dissidenten worden in verschillende landen regelmatig dwarsgezeten, vastgezet of zelfs vermoord.

Met bitcoin is er een manier voor deze mensen om transacties te blijven doen, ook wanneer betaalverwerkers en banken jou blokkeren.

Een perfect voorbeeld in de praktijk is WikiLeaks. Na de onthullingen van 750.000 gevoelige Amerikaanse militaire en diplomatieke documenten werd de toegang tot traditionele financiële diensten de klokkenluiders ontzegd.

Daarop besloot WikiLeaks bitcoin donaties te accepteren: een grenzeloze manier van betalen. Niet zonder risico, want als je niet goed weet wat je doet kunnen veel transacties worden terug gekoppeld aan een bepaald persoon of organisatie.

De donaties stroomde binnen en bitcoiners wereldwijd konden op deze manier bijdragen aan het belangrijke werk dat deze klokkenluiders doen en deden.

En precies daarom is de ontwikkeling van meer privacy tools belangrijk. De Human Rights Organization erkent dat bitcoin hier een belangrijke rol kan spelen.

Donaties

Als de doelen van de HRF jou aanspreken en je wil graag bijdragen aan hun bitcoin development fonds dan kun je doneren via hrfdevfund.funraise.org. Je kunt doneren in dollars en bitcoin.

95% van de donatie gaat naar developers, 5% gaat naar de HRF zelf. Als je wil dat 100% van jouw donatie bij een bitcoin developer terecht komt dan kun je altijd zelf contact zoeken, veel developers hebben ergens een donatieknop verstopt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...