Bitcoin (BTC) rond $10.640, hoofd van IMF wil crypto de ruimte geven

Bitcoin (BTC) rond $10.640, hoofd van IMF wil crypto de ruimte geven

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op ongeveer dezelfde prijs als gisteren: $10.643. Eerder deze week schoot de koers weer door de grens van $10.000. En daar blijft de grootste cryptomunt vandaag hangen.

Lees ook: Bitcoin (BTC) analyse – Gaan de bulls de $11.000 breken?

IMF

Christine Lagarde pleit voor een open mind voor innovaties als bitcoin en andere cryptovaluta. Lagarde benadrukt wel dat de 'consumenten beschermd moeten worden'. Dat meldt Cointelegraph. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is tevens kandidaat voor voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige topman van de ECB ziet bitcoin en andere cryptomunten overigens niet als geld.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Christine Lagarde"]"Bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals digitale valuta, moeten we alert zijn voor de risico's op het gebied van financiële stabiliteit, privacy en criminele activiteiten.

We moeten zorgen dat de juiste regels worden gehanteerd om de technologie te sturen naar de public good. Maar het betekent ook dat we de voordelen moeten erkennen van innovatie. We moeten de industrie de ruimte geven te groeien."[/penci_blockquote]

Altcoins

De altcoinmarkt is wederom rustig. Er zit weinig beweging in de de meeste koersen, weinig uitschieters omhoog en dit jaar vooral veel dalingen.

Cryptotwitter

Twitter is een prachtig medium om te discussiëren over bitcoin en de cryptospace. Een greep uit het aanbod van vandaag.

Weer eens een grafiekje, maar dan een andere dan normaal. Bitcoin Charts tweet de statistieken van de procentuele verliezen wanneer je op all time highs kocht.

Tim Draper is een bekende bitcoin optimist. Hij ziet bitcoin als the next big thing die alle industrieën gaat veranderen. Volgens hem gaat een decentrale munt voor meer opschudding zorgen dan het internet.

Even wat kritiek op bitcoin in de mix. Joe Weisenthal legt uit waarom bitcoin nooit de dollar zal vervangen op wereldschaal.

Het kopen van bitcoin is sinds 28 april 2013 winstgevend voor 94.6% van de tijd. Die andere procenten zitten vooral in de run van 2017 en begin 2018. En op de pieken van dit jaar.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties