Indiase vrouw opgepakt voor diefstal van $400.000 aan Bitcoin (BTC)

De Indiase politie heeft een vrouw opgepakt voor het stelen van 63.5 bitcoin (BTC). Ze stal dit van haar voormalige werkgever. De BTC is tegen de huidige koers zo’n $400.000 waard.

Ayushi Jain werkte voor Bitcipher Labs en stal de bitcoin eerder dit jaar. Dat meldt Times of India.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gestolen

Mede-oprichter van het bedrijf, Ashish Signhal, ontdekte dat er iets niet klopte in de boekhouding. hij besloot de politie te contacteren en dat resulteerde in de arrestatie van de ex-werknemer.

Het bedrijf beheert hun bitcoin middels een hardware wallet. Verschillende mensen hadden toegang tot de fondsen middels de private key. De gestolen bitcoin werden naar de beurs SwapLab gestuurd.

Ze heeft vervolgens de bitcoin omgezet naar de cryptomunt monero, om deze vervolgens naar haar Binance account te sturen.

In delen

De politie pakte Ayushi afgelopen woensdag op en was in staat om alle gestolen fondsen terug te krijgen. Na het aandringen van de autoriteiten heeft de vrouw de fondsen teruggestuurd naar Bitcipher Labs.

Het was relatief simpel voor de autoriteiten: ”We hebben een laptop in beslag genomen waar de geschiedenis op stond.”

Die geschiedenis liet een duidelijk spoor zien. Ayushi pakte in verschillende etappes steeds een paar BTC van het adres af. De politie kon achterhalen wanneer ze dit deed. Inmiddels heeft de Indiase vrouw bekend.

Volgens The New Indian Express wilde Ayushi een eigen cryptobeurs oprichten met het gestolen geld.

Bitcoin

Ayushi kon gemakkelijk de bitcoin stelen en versturen, maar is uiteindelijk toch gepakt. Bitcoin als tool is handig om transacties te doen, maar het is bijzonder moeilijk om deze anoniem te doen en te houden.

Meer nieuwtjes over bitcoin en misdaad:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...