Bitcoin (BTC) koerst boven $8.250, daalde de prijs met 20% door Bakkt?

Bitcoin (BTC) dook gisteren even onder een prijs van $8.000 per stuk, maar staat daar vandaag weer wat boven. Toch kleuren de dagcijfers rood: met een daling van ruim 2% tegenover 24-uur geleden staat BTC op een prijs van $8.271 op het moment van schrijven.

Daarmee neemt BTC 67.7% van de gehele marktkapitalisatie op zich. Dat aandeel schoot eerder dit jaar even boven de 70%, maar de altcoinmarkt heeft in zijn geheel een beetje terrein teruggepakt op de grote broer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt in onderstaande grafiek duidelijk zien wanneer het vertrouwen in BTC relatief laag was in vergelijking met de rest van de markt. Vooral tegen het einde van 2017 en het begin van 2018 schoten de koersen van altcoins razendsnel omhoog.

De verhoudingen in de cryptomarkt qua marktkapitalisatie.

Bitcoin en Bakkt

Nog niet zo lang geleden koerste bitcoin geruime tijd lekker boven een prijs van $10.000. Maar daar kwam plots verandering in met een flinke daling. Met prijzen onder de $8.000 als gevolg. Komt dat deels door de lancering van Bakkt?

Volgens cryptobeurs Binance wel. De analisten van de grootste altcoinbeurs zien de lancering van Bakkt als hét moment waarop de markt besloot een duik te nemen.

Verwachtingen

Bakkt is als futureplatform voorlopig uniek in haar soort: de contracten worden namelijk in BTC uitbetaald. Dat betekent dat het handelsplatform altijd bitcoin in kas moet hebben om de handelaren uit te betalen. Wanneer het platform groeit, moeten zij dus meer bitcoin van de markt halen.

Dat laatste is normaal gesproken goed voor de prijs, maar het kan voor onzekerheid zorgen wanneer de verwachtingen niet worden waargemaakt.

Voorlopig valt het volume op de beurs ietwat tegen. Dat vindt ook de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Naast de tegenvallende openingsdagen van Bakkt wijzen zij naar bitcoin miners. Zij kunnen hun risico verlagen door met de future markt aan de slag te gaan. Een kleine hedge tegen een grote daling kan interessant zijn voor die ondernemers.

Paniek?

Er is geen reden tot paniek, maar als belegger is waakzaamheid natuurlijk altijd geboden. De koers heeft een klap gekregen, maar we begonnen dit jaar met koersen onder de $4.000. Bij twijfel, zoem uit en bekijk de grote grafiek.

Volgens cijfers van Look into Bitcoin is het vasthouden van de grootste cryptomunt meestal een goede strategie gebleken. In de onderstaande grafiek zien we vooral een groene lijn, met een paar stukken rood.

De rode gebieden staan voor periodes waarin het niet winstgevend was (in dollars) om je BTC vast te houden. 91.5% van de dagen was het echter wel een goede zet wanneer je puur kijkt naar de dollarprijs.

Kortom: we hebben te maken met een dipje, maar BTC is nog altijd springlevend. Daar kan een ietwat tegenvallende lancering van een Bakkt weinig aan veranderen. Maar het kan, blijkbaar, wel een deukje in de prijs veroorzaken.

De dagen dat het goed was om bitcoin vast te houden. Volgens lookintobitcoin.com.

Bitcoin (BTC) koerst boven $8.250, daalde de prijs met 20% door Bakkt?
Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum koers Nieuws
Justin Sun Verplaatst 100 Miljoen Dollar naar Binance: Is Dit een Koopsignaal voor Ethereum?

Justin Sun, medeoprichter van Tron, een platform voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dapps), heeft...

Nieuws
Bitcoin op weg naar grootste maandelijkse stijging sinds 2020

De bitcoin koers is erin geslaagd om de maand februari af te sluiten met een...

Nieuws
Cryptohack bij Seneca: meer dan $6 miljoen aan onderpand gestolen

Het Seneca Protocol, een platform voor decentralized finance (DeFi), is gehackt, waarbij meer dan $6...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: AFM accepteert aanvragen van cryptobedrijven in april

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Lees meer