Aantal Bitcoin (BTC) op Liquid Netwerk stijgt richting 2.000

De Liquid sidechain is bedoeld als netwerk voor grotere bedrijven en instituten die onderling veel bitcoin transacties moeten doen. Het netwerk heeft bijna 2.000 bitcoin (BTC) in de vorm van L-BTC.

De L-BTC kun je op Liquid sneller naar elkaar sturen dan op de basislaag van bitcoin. Liquid is een netwerk naast bitcoin en geen verplicht onderdeel. Het is een product uit de stal van Blockstream.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2.000 BTC

Die bijna 2.000 BTC staan ‘vast’ om gebruikt te kunnen worden op het Liquid netwerk. Wanneer jij 1 L-BTC wil, moet je 1 BTC vast zetten op de main chain. Wil je weer aan de slag met je echte bitcoin? Dan lever je jouw L-BTC in en komen je bitcoin weer ‘los’.

L-BTC op het Liquid netwerk

Aantal Bitcoin (BTC) op Liquid Netwerk stijgt richting 2.000

Groei

De interesse in het netwerk groeit gestaag. In december 2019 waren er nog geen 100 L-BTC in omloopg. In bovenstaande grafiek zie je de duidelijke groei. Ondanks de onrust in de wereld en de prijsbewegingen van bitcoin lijkt de interesse in Liquid dus te groeien.

In de praktijk kunnen beurzen Liquid gebruiken om onderling balansen te settelen. Dat is goedkoper en sneller dan een normale bitcoin transactie. Een oplossing gericht op de grotere spelers binnen de industrie.

Recentelijk voegde de sidechain nog 10 extra leden toe aan de Liquid Federation. En daarmee verraad het wel een groot nadeel van het netwerk: het is lang niet zo decentraal en open als het bitcoin netwerk zelf.

Lightning Network

Het Lightning Network is een andere manier om bitcoin sneller en goedkoper te kunnen versturen. Lightning is wél open en open-source en ook geschikt voor gebruikers met kleinere stapels bitcoin. Sterker nog: microtransacties zijn een belangrijk onderdeel van de voordelen van Lightning.

Het Lightning Network is op dit moment echter qua bitcoin balans wel kleiner dan Liquid. Er is zo’n 945 BTC aanwezig op het netwerk.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsLiquid

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...