Argentijnen zorgen voor record Bitcoin (BTC) handel op LocalBitcoins

Het handelsvolume van bitcoin (BTC) op Localbitcoins bereikte een nieuw record sinds november 2018. Op de Finse handelsplek kunnen mensen onderling BTC verhandelen. Van persoon naar persoon, net zoals bijvoorbeeld Marktplaats in Nederland.

Groot volume

Uit cijfers van CoinDance blijkt dat in de week van 1 juli er voor $65.6 miljoen aan bitcoin is verhandeld op Localbitcoins. Dat is het hoogste bedrag sinds de $67.7 miljoen aan volume in november 2018.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het volume is met name in Argentinië flink gestegen. Argentijnen kochten in deze (bijna) record week voor ruim 15 miljoen Argentijnse peso aan BTC. Dat is ongeveer $364.000.

LocalBitcoins wereldwijd volume via CoinDance

Argentijnen zorgen voor record Bitcoin (BTC) handel op LocalBitcoins

Populariteit bitcoin

Een ander Zuid-Amerikaans land, Venezuela, bereikte een nieuw record op het platform. Het gaat dan wel om een record in dollarwaarde, het volume van bitcoin neemt wat af. Het land wordt geteisterd door massa inflatie waardoor de lokale munt steeds minder waard wordt.

Er werd voor 47 miljard aan bolivars wisselde van eigenaar op het platform. Dat komt neer op ruim 6.5 miljoen in Amerikaanse dollars. Een groot volume dus.

Peer-to-peer

Marktanalist Mati Greenspan kijkt naar de markt voor cryptobeurs Etoro. Ook hij ziet duidelijk een groeiende trend in de behoefte naar peer-to-peer handelen in bitcoin.

Ondanks de groei aan interesse voor het persoonlijk verkopen van BTC heeft LocalBitcoins een roerige tijd achter de rug. In juni verwijderde het bedrijf de optie om met contant geld te handelen tijdens je deals op het platform.

Dat zorgde, uiteraard, voor een kleine terugval in gebruikers. Het ging niet van harte, volgens het bedrijf achter LocalBitcoins kwam het doordat ze ‘zich aan moeten passen aan lokale nieuwe regelgeving.’

Lokale regelgeving is een belangrijk punt voor bedrijven om te kiezen voor een bepaald land. Singapore kijkt serieus naar de optie om transacties van bitcoin en andere cryptomunten BTW-vrij te maken. Erg interessant voor bedrijven die veel transacties doen.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...