Bitcoin in december: miljarden aan investeringen, prijs op recordhoogte

December was een maand vol gekte. In dit maandoverzicht blikken we terug op alles dat er gebeurde. Twee dingen vielen op: grote partijen kopen voor miljoenen aan bitcoin, terwijl de prijs meer dan verdubbelde.

2 december: miljoeneninvestering

De New York Digital Investment Group (NYDIG) haalde begin deze maand in één klap 100 miljoen dollar op bij één investeerder. Via het fonds Digital Assets Fund II gaat de fondsmanager het geld steken in Bitcoin en mogelijk andere cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

5 december: legalisering Pakistan

Tijdens een Statenvergadering in Pakistan is er begin december een motie aangenomen. Het komt er op neer dat men eist dat er wetten komen die het bezit van cryptocurrency’s en Bitcoin mining legaliseren.

Het is gericht aan de eerste minister van de provincie Khyber Pakhtunkhwa, een bergachtig gebied in het noorden van Pakistan. Nota bene: de motie is unaniem ondertekend, wat betekent dat er geen weerwoord of tegenstand was vanuit de andere parlementsleden.

10 december: custodial in Singapore

De Singaporese bank DBS bevestigde het nieuws dat al sinds oktober circuleerde: ze gaan cryptoproducten lanceren, waaronder een cryptobeurs die handel in Bitcoin en enkele altcoins faciliteert.

De bank schrijft dat haar nieuwe platform een ​​’full-service digitale beurs’ gaat zijn die zich ook bezig gaat houden met ‘tokenisatie’ – gericht op Security Token Offerings (STO’s).

Het wordt beschikbaar voor niet-beursgenoteerde bedrijven die hun activa willen digitaliseren. Hierbij hoort ook een “custody ecosystem for digital assets”. Het komt er op neer dat je jouw Bitcoin bij de bank kunt stallen.

10 december: investering

Het Canadese BIGG Digital Assets maakt bekend dat ze Bitcoin op hun eigen balans hebben gezet. Het cryptobedrijf deed een aankoop van 40 extra BTC, waarmee ze het totaal op 189,5 BTC brachten. De totale waarde ervan is tegen de huidige prijs 3,63 miljoen dollar (2,99 miljoen euro).

BIGG is genoteerd aan de Canadese Securities Exchange. In totaal betaalden ze ongeveer 1 miljoen Canadese dollars ($775.000) voor de laatste aankoop. Het bedrijf geeft aan dat het “sterk gelooft in de toekomst van bitcoin als spaarmiddel.”

10 december: verzekeraar stapt in

Ook stapte de Amerikaanse verzekeraar MassMutual in Bitcoin. Het heeft voor $100 miljoen aan BTC gekocht, wat neer komt op 5.470 BTC.

De aankoop vond plaats met behulp van een fondsmanager genaamd NYDIG. MassMutual heeft voor $5 miljoen aan aandelen gekocht in dit bedrijf. NYDIG heeft $2,3 miljard aan bitcoin en cryptocurrency’s in beheer.

10 december: banklicenties

De Bitcoin bedrijven BitPay en Paxos dienden een aanvraag in voor een banklicentie op de Amerikaanse markt bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Dit is de toezichthouder op het bankwezen in Amerika en onderdeel van het ministerie van Financiën.

Beide bedrijven willen bancaire diensten zoals betalen, sparen en beleggen aan hun bestaande klantenbestand gaan aanbieden. Cryptocurrency’s maken daar een onlosmakelijk onderdeel van uit.

16 december: miljoenen aankoop

Ruffer Investment investeerde halverwege december 744 miljoen dollar in bitcoin en wisselde daarmee goud in voor de cryptomunt. Dat is zo’n 2,7% van de assets die de Britten in beheer hebben. Het gaat naar verluidt om 45.000 BTC.

De bitcoin is ondergebracht in hun Multi-Strategies Fund. Het gaat om een allocatie van 2,7% binnen dit fonds, omgerekend circa 744 miljoen dollar. Ze betitelen het zelf als een manier om te ontsnappen aan de inflatie van de Britse pond en andere assets.

19 december: zwaardere regels wallets

De Verenigde Staten kwam vlak voor Kerst naar buiten met een voorstel waarmee het de regelgeving voor de Bitcoin industrie verder wil aandraaien.

Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) stelt voor dat cryptobeurzen en andere Money Service Businesses (MSB’s) meer data moeten gaan opslaan voor opnames van meer dan $3.000. Bovendien zijn deze financiële instellingen dan ook verplicht om elke transactie van meer dan $10.000 te melden. Zelfs als deze betaling niet als verdacht aangemerkt staat. Kortom: minder privacy, meer regeltjes.

21 december: Ledger Leak

Een deel van het klantenbestand van Ledger was halverwege december ineens voor iedereen te downloaden op RaidForums. Ruim 1 miljoen emaildressen en 270.000 bestellingen (met telefoonnummer en adresgegevens) zijn op een forum voor database hacks gedeeld.

De hackers wisten de emails van meer dan een miljoen mensen te stelen. Daarnaast zijn er ook veel adressen en telefoonnummers gelekt, waaronder die van duizenden Nederlanders. Lees hier wat je als Nederlander kunt doen.

22 december: SkyBridge

Hedgefonds SkyBridge maakte bekend een nieuw bitcoin only fonds te openen. Ze voegden zich bij een groeiende lijst van vermogensbeheerders die de prijsactie van de cryptomunt niet aan zich voorbij willen laten gaan.

Met 9,3 miljard dollar onder beheer en Anthony Scaramucci als CEO is het fonds een bekende naam op Wall Street.

Ze investeerden zelf ook even $182 miljoen in bitcoin.

22 december: MicroStrategy koopt bij

Op de 22e van de maand maakte Michael Saylor bekend dat hij voor $650 miljoen aan bitcoin heeft bijgekocht. Dit deed zijn bedrijf MicroStrategy met geld dat ze ophaalden middels senior notes.

MicroStrategy kocht 29.646 BTC van de opgehaalde dollars. De gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin van het bedrijf is $15.964. Met een totale waarde van zo’n $1,6 miljard nu is dat in korte tijd een stijging van 42%.

29 december: Bitcoin fonds

Greenpro Capital gaat een nieuw bitcoin (BTC) fonds in de markt zetten. De firma, genoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ beurs, ziet de adoptie van de cryptomunt groeien. Opmerkelijk: naast het fonds zetten ze ook nog even $100 miljoen bitcoin op hun bedrijfsbalans.

In een persbericht noemden ze bitcoin een ‘betrouwbare store of value’, een wapen tegen koopkrachtverlies. Ze zijn ervan overtuigd dat cryptocurrency’s hen meer rendement opleveren dan het aanhouden van kasreserves in dollar of een andere fiat valuta.

30 december: aanvraag Bitcoin ETF

Assetmanager VanEck probeert opnieuw toestemming te krijgen voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF). De aanvraag ging vlak voor 2021 opnieuw naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

VanEck deed eerder al twee pogingen om toestemming te krijgen voor een ETF. Tot nu toe werden de plannen echter afgewezen. VanEck wil graag starten met de VanEck Bitcoin Trust.

31 december: All-time high!

Tot slot komen we toch weer uit bij de prijs van bitcoin. De koers bereikte namelijk een recordhoogte van meer dan $29.300.

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Solana koers verwachting Data en Analyse
  Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

  Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

  Lees meer