Bitcoin (BTC) marktmanipulatie? Tether verwacht rechtszaken

1065 totale weergaven

Tether verwacht verschillende rechtszaken naar aanleiding van verschillende onderzoeken. TokenAnalyst is een partij die verbanden trok tussen de prijsstijgingen van bitcoin (BTC) en de munt genaamd Tether. De onderzoeken zijn volgens het bedrijf ongegrond en vijandig.

Tether is het bedrijf achter de gelijknamige stablecoin Tether (USDT). Het is de grootste stablecoin gedekt door de dollar en is regelmatig de meest verhandelde cryptomunt, het heeft vaak een groter dagelijks handelsvolume dan BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook: ‘Bitcoin (BTC) stijgt in 2019 wanneer influx stablecoins op beurzen groeit’

Onderzoeken

Een studie van de University of Texas claimt dat er een duidelijk verband is tussen de prijsbewegingen van BTC en het bijprinten van USDT.

De onderzoekers van TokenAnalyst gaan nog een stapje verder: zij concluderen dat bitcoin in 70% van de gevallen stijgt wanneer de geldpersen worden aangezet op het kantoor van Tether.

Rechtszaken

Tether is al verwikkeld in verschillende zaken. De meest spraakmakende is die tussen de staat New York en cryptobeurs iFinex en Tether. En zij verwachten er daar nog een paar bij op te kunnen tellen. iFinex is het moederbedrijf van cryptobeurs Bitfinex en Tether.

New York duikt in het huishoudboekje van iFinex om te kijken of alles wel klopt.

Dit gedoe houdt het bedrijf echter niet tegen om regelmatig meer van hun USDT bij te drukken. In bijna 2 jaar is het aantal USDT op de markt gestegen van $450 miljoen naar $4.1 (!) miljard.

Gedekt door dollars?

USDT is van origine gepromoot als een cryptomunt gedekt door de dollar. Eerder dit jaar bleek echter dat maximaal 74% gedekt is door dollars. Volgens Tether is dat echter geen probleem, het businessmodel is hier op aangepast.

Ze accepteren dollars van klanten, maar keren dat niet andersom weer uit. Er wordt pas bijgedrukt wanneer er dollars tegenover staan. Het is vooralsnog niet duidelijk waar de andere dollars heen gaan.

Er heest nog altijd veel onduidelijkheid rond de grootste stabelcoin. Daar lijkt op korte termijn echter geen verandering in te komen. De komende rechtszaken krijgen we wellicht weer wat meer informatie.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...