MicroStrategy wil $400 miljoen ophalen om Bitcoin (BTC) mee te kopen

MicroStrategy wil nog eens $400 miljoen aan Bitcoin (BTC) opkopen via een speciale constructie. Het plan is het geld op op te halen via converteerbare obligaties en de hele opbrengst te gebruiken om de cryptomunt mee te kopen.

Méér Bitcoin voor MicroStrategy

Volgens het persbericht wil de beursgenoteerde leverancier van clouddiensten een bedrag van $400 miljoen ophalen via senior convertible notes die op de vervaldag in 2025 zijn om te zetten in aandelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De netto opbrengst van de verkoop van dit schuldpapier wordt gebruikt om Bitcoin mee te kopen. Daarmee waagt MicroStrategy zich in een geheel nieuwe markt.

Momenteel heeft het bedrijf al 40.824 Bitcoin op de balans volgens de benchmark van Bitcointreasuries.org.

Het gaat om een private investeringsronde voor gekwalificeerde institutionele beleggers. Het aanbod voldoet aan de voorwaarden van de Amerikaanse effectenwet uit 1933.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De obligaties zijn ongedekte senior notes (in wezen schuldpapier, red.) van MicroStrategy en zullen ieder half jaar rente opleveren op 15 juni en 15 december, te beginnen op 15 juni 2021. De obligaties vervallen op 15 december 2025, tenzij eerder teruggekocht, afgelost of geconverteerd in overeenstemming met de voorwaarden.”[/penci_blockquote]

Aanvraag bij SEC

Er is een aanvraag gedaan bij de Amerikaanse financieel toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC). Het is nog wel de vraag of het bedrijf toestemming krijgt voor deze actie.

Je zou kunnen stellen dat de aandelen van MicroStrategy (MSTR) op deze manier een verkapte Exchange Traded Fund (ETF) aan het worden zijn. Als je schuldpapier (en vervolgens de aandelen) opkoopt, ben je indirect blootgesteld aan Bitcoin. Een echte officiële ETF heeft nog altijd geen goedkeuring gekregen van de SEC, die al meerdere verzoeken terug naar de tekentafel stuurde.

Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan $750 miljoen aan Bitcoin in bezit. Ze kochten dit totaalbedrag in drie verschillende batches op. Vorige week voegden ze nog eens 2.574 BTC toe aan hun totale bezit.

Coinbase liet vorige week nog blijken dat MicroStrategy via de prime broker desk van het Amerikaanse bedrijf de aankopen deed. Ook liet CEO Michael Saylor doorschemeren dat ze werken aan verschillende nieuwe dataproducten te gaan leveren.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Bitcoin uitgedrukt in euro: