MicroStrategy wil spaarpot van $521 miljoen aan Bitcoin verder uitbouwen

MicroStrategy wil meer bitcoin (BTC) kopen. Het Amerikaanse bedrijf kocht eerder dit jaar in twee delen voor honderden miljoenen aan BTC voor een gemiddelde prijs van $11.111. Op het moment van schrijven staat de koers van BTC ruim boven $13.600.

MicroStrategy kocht voor $425 miljoen aan bitcoin. Die ruim 38.000 bitcoin zijn nu $521 miljoen waard. Een flinke winst in korte tijd. De move richting bitcoin pakt dus (voorlopig?) goed uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En dat smaakt naar meer. In een conference call legt president & CFO Phong Li een nieuw plan op tafel.

MicroStrategy en bitcoin

MicroStrategy is een bedrijf dat zich normaalgesproken richt op verschillende soorten software. Business intelligence, mobiele software en clouddiensten. Met de investering in bitcoin maken ze een grote klapper, zoveel winst maakt het bedrijf normaal gesproken niet eens in een heel jaar.

Naast de winst van 22% noemt Li ook nog een andere reden om meer bitcoin te kopen met het bedrijf: het zorgt voor meer zichtbaarheid: ”Een opmerkelijk en onverwacht voordeel van onze investering in bitcoin is de groei van de interesse in de markt.”

Die aandacht komt ook voornamelijk uit de hoek van bitcoiners. Op de redactie van Bitcoin Magazine NL hadden we eerlijk gezegd nog nooit gehoord van MicroStrategy, maar het bedrijf is nu al weken onderwerp van gesprek in veel online kringen.

Li: ”Dit is goed voor onze algehele reputatie, we zitten meer in het hoofd bij potentiële klanten.”

Michael Saylor

De aanjager van deze movie is oprichter en CEO Michael Saylor. Hij voorspelde in 2013 nog de dood van bitcoin, maar is inmiddels helemaal om. Het bereik van de directeur op social media heeft ook een flinke boost gekregen.

Ook hier zie je duidelijk dat MicroStrategy naast bitcoin als idee het ook wel leuk vindt dit moment te gebruiken om hun producten te marketen. Bereik op social media is kostbaar. Als prominente figuren over bitcoin gaan twitteren (positief of negatief) weet je zeker dat er op wordt gereageerd.

Onderstaande tweet ter illustratie:

Trend

Saylor zet de naam van zijn bedrijf en zichzelf op het spel met de stap richting bitcoin. Hij is er, zoals vele anderen, inmiddels van overtuigd dat BTC een belangrijke rol kan spelen in de (financiële) wereld.

Het plan pakt voorlopig goed uit en het is de vraag of dit zorgt voor een grotere trend. Door de stappen van Saylor en consorten wordt het steeds normaler om als bedrijf ook bitcoin op je balans te hebben.

Lees ook: Deze 23 bedrijven hebben samen $10 miljard aan Bitcoin op de balans.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...