Japanse miljardair die $200 miljoen aan Bitcoin kocht: ‘Ik begreep het niet’

Masayoshi Son, de CEO van Softbank, laat weten dat hij Bitcoin (BTC) “niet begrijpt” en dat hij een groot deel van zijn tijd kwijt was aan het volgen van de prijsbewegingen, terwijl hij in de cryptocurrency investeerde.

Miljardair over Bitcoin

Softbank is een Japans conglomeraat dat aandelen heeft in verschillende techbedrijven en is ook actief in de energie, en financiële sector. Son heeft naar verluidt $30 miljard aan vermogen en is daarmee de tweede rijkste man van Japan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Son vertelde over Bitcoin op de New York Times DealBook Conference. Hij vertelt dat zijn vriend hem aanraadde om “1% van zijn persoonlijke activa” in Bitcoin te investeren. En zo geschiedde: het klinkt als een miniscuul bedrag, maar toch komt het neer op “ongeveer $200 miljoen”.

Nadat hij dit deed, sloeg de ‘FOMO’ toe. Son vertelt dat hij elke dag ongeveer vijf minuten naar de fluctuerende prijs keek. Het leidde hem naar eigen zeggen erg af van zijn andere zaken die hij moest doen.

Deze afleiding en verkeerde focus zorgden ervoor dat Son zijn Bitcoin maar weer verkocht, waardoor hij naar schatting $50 miljoen verloor. Er gaan ook geruchten dat dit bedrag veel hoger zou liggen, zelfs rond de $130 miljoen.

Hoewel Son blij is dat hij klaar is met Bitcoin, denkt hij niet dat de cryptomunt samen met de andere digitale valuta binnenkort zullen verdwijnen.

Son zag Bitcoin duidelijk als investering, waarbij en waardoor hij dagelijks naar rendementen zat te loeren. Daarmee keek hij misschien wel vanuit de verkeerde bril naar de cryptomunt, gezien steeds meer mensen het zien als een ‘spaarrekening’ in plaats van een ‘belegging’.

Grote namen

Son mag zich officieel in een rijtje van miljardairs en miljonairs scharen die Bitcoin hebben (gehad). De laatste maand zijn er steeds meer zware jongens die naar buiten treden over de allocatie van hun vermogen in Bitcoin.

Recent waren het Stanley Druckenmiller en de Mexicaan Ricardo Pliega. Ook weten we dat Chamath Palihapitiya, Jack Dorsey, Michael Saylor, Paul Tudor Jones en Eoghan McCabe de cryptomunt omarmen.

Palihapitiya kwam onlangs nog met een tip, die voor Son ook goed van pas was gekomen. De miljardair heeft al sinds 2013 Bitcoin op zak, en geeft het volgende advies: focus je niet te veel op de prijs.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC