Amerikaanse Bitcoin mining pool wil hegemonie van China doorbreken

Titan heeft aangekondigd dat het een nieuwe ‘enterprise-grade’ mining pool voor voor Bitcoin (BTC) wil ontwikkelen. Het is gevestigd in Noord-Amerika en ze richten zich op bedrijven die op grote schaal willen minen.

Bitcoin mining in Amerika

Al jaren is China goed voor het leeuwendeel van de rekenkracht in het Bitcoin netwerk. De Titan Pool wil hier verandering in brengen. Ze willen Amerikaanse bedrijven aantrekken om zich ook in deze industrie te gaan verdiepen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De Titan Pool biedt een krachtig Noord-Amerikaans alternatief. Het is een manier voor de Bitcoin miners van het continent om de efficiëntie en schaalgrootte te bereiken die miners in andere regio’s genieten.”[/penci_blockquote]

Onder het inititatief van Titan vallen twee aspecten:

De mining industrie is een gigantische: er wordt iedere dag zo’n $17 miljoen verdeeld onder de miners. jaarlijks komt dit neer op $6 miljard. In het persbericht halen ze expliciet aan dat het momenteel voornamelijk Europa en Azië zijn die hier van profiteren.

De open bèta van de Titan Pool begint half januari 2021 en wordt kort daarna volledig gelanceerd.

Titan richt zich met name op institutionele klanten die zich met mining bezig willen houden. Opmerkelijk is ook dat Jeff Garzik de mede-oprichter is van het bedrijf Bloq, waar onder valt. Hij was een van de bedenkers van de eerste mining pool die er ooit was.

De CTO van Titan is Jethro Grassie. Hij werkte aan een poolsoftware voor Monero.

Mining wereldwijd

Het Centre for Alternative Finance van de University of Cambridge publiceerde eerder dit jaar een rapport waarin werd beweerd dat 65% van de wereldwijde hashrate afkomstig was uit China. De Verenigde Staten stonden hier overigens wel op de tweede plek, met iets meer dan 7%.

Een ander onderzoek van onder andere Coin Metrics wijst 50% van de rekenkracht toe aan China.

Met het minen leg je als miner rekenkracht in. Dit doen ze om hiermee het recht te verdienen om een block te mogen genereren, transacties te verwerken, de transactiekosten te mogen innen en ook een subsidie in ontvangst te mogen nemen. Je kunt ook samenwerken met andere miners, om vervolgens de rekenkracht evenredig te verdelen op ratio van de bijdrage. Dit noem je dan een mining pool.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining