Wedloop in Bitcoin mining markt: levering nieuwe hardware tot juni 2021 uitgesteld

831 totale weergaven

De stijgende prijs maakt de Bitcoin mining industrie ook weer aantrekkelijker. Voor precies hetzelfde werk, verdienen miners nu ineens veel meer dollars of euro’s. Dat is te zien ook in de vraag naar mining rigs.

Bitcoin miners Bitmain

Naar verluidt is de levering van grote voorbestellingen van de bitcoin ASIC-miners van Bitmain ​​al opgeschort tot het derde kwartaal van volgend jaar. Daarnaast heeft de fabrikant begin december de prijzen met minstens 20% verhoogd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De in Peking gevestigde producent paste onlangs zijn offertes aan voor de nieuwste batch miners die beschikbaar zijn. De verzending van deze voorbestellingen zal ook pas in juni 2021 beginnen.

Als je de AntMiner S19 Pro en S19 wilt aanschaffen, ben je daar nu respectievelijk $3.095 en $2.276 aan kwijt. Als je deze zelfde items in april/mei wilde bestellen, koste dit nog maar respectievelijk $2.581 en $1.897.

Een miner verdient aan transactiekosten en aan de block subsidie. Dit laatste getal staat gelijk aan 6,25 BTC. Door de drukte op het netwerk nemen de transactiekosten deze maand ook weer toe. De stijging van de bitcoinprijs zorgt er voor dat miners enorm veel meer verdienen. Hierdoor kunnen ze herinvesteren in rigs, wat dus duidelijk te zien is bij Bitmain.

Mining rig index

De rig-index van miningpool Luxor laat een vergelijkbare trend zien. De prijzen voor de meest efficiënte en krachtige rigs zijn met 25% gestegen van $28 per terahashes per seconde (TH/s) medio november tot nu $35 per TH/s.

Wedloop in Bitcoin mining markt: levering nieuwe hardware tot juni 2021 uitgesteld

Concurrent MicroBT liet aan The Block weten dat ze de volgende levering van hun WhatsMiners nog niet heeft vrijgegeven. Maar de verwachting is dat de prijzen zullen worden aangepast.

Tegen verwachting in

Deze groei aan interesse ging toch tegen de verachting in. In China is het regenseizoen weer afgelopen en ook hebben de mining operators problemen om Renminbi’s te krijgen voor hun bitcoin, waardoor ze de elektriciteitskosten niet meer kunnen betalen.

Ook is het al weer even geleden dat er een nieuwe generatie rigs op de markt is gekomen met nog kleinere en efficiëntere chips. Desondanks zit er klaarblijkelijk nog enorm veel rek in de markt.

Het in de Verenigde Staten gevestigde Core Scientific maakte donderdag bekend dat “het een overeenkomst met Bitmain heeft gesloten” om namens zijn hostingklanten meer dan 58.000 extra AntMiner S19- en S19 Pro-producten te kopen. Er gaan meer geluiden dat Amerika zich vol op de mining nidustrie strort. Zo werd vorige maand bekend dat er een enterprise-grade mining pool komt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining