Deze Facebook investeerder kocht in 2013 maar liefst 1 miljoen Bitcoin (BTC)

Chamath Palihapitiya heeft in 2013 maar liefst 1 miljoen Bitcoin (BTC) gekocht. Dat onthult hij de bekende investeerder en opiniemaker in een recent interview met Unchained podcast.

De prijs van één Bitcoin was destijds slechts 80 dollar. Op moment van schrijven staat één Bitcoin op ruim $9.100.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee kocht de CEO van durfkapitaalfirma Social Capital én vroege investeerder in Facebook één miljoen van de 21 miljoen Bitcoin die er in totaal gedolven worden.

De laatste Bitcoin rolt in 2140 ‘van de band’.

Bitcoin en economische crisis

Het is echter onduidelijk of hij nog alle één miljoen BTC nog bezit, maar Palihapitiya heeft er ook belang bij dat deze technologie slaagt.

In april liet hij weten dat hij de huidige (economische) crisis ziet als hét moment voor bitcoin (BTC) om als asset aan betekenis te winnen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Bitcoin heeft een moment als dit nodig om relevant te worden’, zegt Palihapitiya.[/penci_blockquote]

Nog een interessante uitspraak is dat hij in 2013 1 miljoen bitcoins kocht voor 80 dollar per stuk. Op dit moment is dat 9 miljard dollar waard.

‘ Wences Casares was degene die het me in 2010 voorstelde, en we zouden eigenlijk naar Las Vegas gaan voor zijn 40e verjaardag. Ik herinner me dat ik drie dagen later mijn familiekantoor belde en zei: ‘Koop een miljoen Bitcoin’. Zo ben ik begonnen. Het was toen 80 dollar of zoiets. En het klonk gewoon een beetje interessant.’

‘Maar toen kostte het me een paar jaar om het echt te begrijpen. Ik begreep niet alle mechanica ervan en om eerlijk te zijn ben ik de meeste mechanica nu vergeten. Ik heb het bestudeerd… Ik heb de beslissing genomen om het te kopen en er nooit meer aan te denken.’

Chamath Palihapitiya, CEO van durfkapitaalfirma Social Capital, ziet de huidige (economische) crisis als hét moment voor bitcoin (BTC) om te shinen. ”Bitcoin heeft heeft moment als dit nodig om relevant te worden”, zegt Palihapitiya.

Bitcoin nu nog te volatiel

De miljardair vertelt over zijn visie op de rol van bitcoin in de toekomst in gesprek met Anthony Pompliano: ”Het is nog altijd een speculatieve belegging, het is te speculatief om betrouwbaar te zijn.”

Palihapitiya doelt hiermee op de grote prijsbewegingen maakt tegenover de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Chamath Palihapitiya”]”De enige markt die nog meer belangrijk is dan de schuldenmarkt is de valutamarkt. “[/penci_blockquote]

Valutamarkt

Volgens Palihapitiya is de valutamarkt normaal gesproken niet volatiel, terwijl BTC bekend staat om grote prijssprongen.

Palihapitiya: ”Er is waarde omdat marktdeelnemers in staat zijn actief deel te nemen in die markt, zodat ze het als basis kunnen gebruiken bij het runnen van een bedrijf.”

Er valt wat voor te zeggen. Want ondanks de inflatie waar euro’s en dollar aan onderhevig zijn is het voor een bedrijf eigenlijk onverantwoord om een groot gedeelte van hun waarde in bitcoin te laten. Je kunt geen beleid maken omdat de koers van bitcoin volatieler is.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Chamath Palihapitiya”]”Je kunt bitcoin niet effectief gebruiken. Het duwt zichzelf in de hoek van daghandelaren en andere speculanten, dat is waar we nu zijn.”[/penci_blockquote]

Volgende stap

Volgens Palihapitiya komt bitcoin pas uit deze hoek wanneer het nog meer mensen aantrekt die BTC vast willen houden voor de lange termijn, in plaats van op korte termijn de boel weer te verkopen.

En dat scenario kan zich volgens de miljardair de komende jaren uit gaan spelen: ”Vervolgens moet het lijken alsof de traditionele infrastructuur echt kan imploderen.” Op termijn kan bitcoin worden gezien als een veilige plek voor je vermogen, maar daar zijn we volgens Palihapitiya nog niet.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Chamath Palihapitiya”]”In de komende 10 jaar, als dit traject langzaam uitspeelt, heb je een lange tijd om jezelf hiertegen te wapenen “[/penci_blockquote]

De waarde van BTC is uiteindelijk nul, of miljoenen per stuk: ”Het creëert een quasi goudstandaard, maar in plaats van je goud opslaan bij centrale banken is het een instrument die zijn waarde ontleent uit de mensen die meedoen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Lees meer