‘PayPal gaat in zee met Bitcoin broker voor nieuwe diensten’

Vorige maand kwam een opmerkelijk gerucht naar buiten: PayPal en Venmo zouden starten met de verkoop van bitcoin (BTC) aan haar 325 miljoen gebruikers.

Naar verluidt is nu ook de partner van PayPal bekend. Samen met Paxos Crypto Brokerage gaat de betaalverwerker hun bitcoindiensten uitrollen. Dat meldt Coindesk

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal en Paxos

Voordat je bitcoin kunt verkopen moet je ze natuurlijk wel in kas hebben. Paxos doet in deze constructie dienst als leverancier.

Paxos is een nieuwe speler in de markt, zij zijn deze maand pas gestart. Wel wisten zij recentelijk de Amerikaanse tak van de Revolut bank aan zich te binden.

Paxos biedt bedrijven de mogelijkheid om het kopen en verkopen van bitcoin aan te bieden middels API-integratie. Het bedrijf regelt de compliance en de technische kant, fintechbedrijven kunnen vervolgens diensten aan bieden.

Inhaalslag

PayPal is relatief laat met deze stappen. Concurrenten als de Amerikaanse CashApp hebben op dit moment een streepje voor. CashApp verkocht voor 471 miljoen euro aan bitcoin vorig jaar.

Terwijl bijvoorbeeld de populaire app Robinhood al sinds 2018 een manier om in bitcoin te handelen.

PayPal en bitcoin

PayPal is een van de grootste betalingsverwerkers van de wereld. Met honderden miljoenen gebruikers is het groot nieuws als zij allemaal de mogelijkheid krijgen direct bitcoin te kopen.

Het is nog onduidelijk welke diensten PayPal aan gaat bieden, maar de geruchten worden steeds sterker. Deze worden gesterkt door een eerdere vacature voor ‘crypto experts‘.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspaxfulPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...