Bitcoin (BTC) record! 28,39 miljoen adressen met minstens 1 Satoshi

Het aantal adressen met daarop bitcoin (BTC) staat op het hoogste punt ooit. 28,39 miljoen verschillende bitcoin adressen bevatten op zijn minst 1 satoshi (0.00000001 BTC). Het vorige record stond op 28,38 aan het begin van 2018.

Alex Thorn komt aan deze statistieken door de data van de analisten bij Coinmetrics.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoeveel gebruikers?

Een bitcoin adres gebruiken is volledig gratis, deze statistiek vertelt niet per se iets over het aantal gebruikers of bezitters van BTC. Er zijn immers tal van redenen voor bitcoiners om constant verschillende adressen te gebruiken.

Sterker nog: het is aan te raden om elk adres maar één keer te gebruiken. Zo bescherm je jouw privacy en die van degene met wie je handel drijft.

Schatting

Toch is dit een leuke manier om in te schatten hoe veel bitcoin wordt gebruikt. Het is een van de weinige statistieken (naast het aantal transacties) waar je er grofweg vanuit kunt gaan dat bij (een constante) groei BTC populairder wordt.

Naast eigen bitcoin adressen zijn er ook een hele hoop gebruikers die hun eigen BTC niet in beheer hebben. In oktober van 2019 stond er zo’n $10 miljard aan bitcoin bij de 8 grootste cryptobeurzen. Beurzen houden grote aantallen BTC op een paar adressen.

Met dat in het achterhoofd kun je stellen dat er waarschijnlijk meer bitcoiners zijn dan actieve adressen. Maar dat hangt af van je definitie. Want bezit je jouw bitcoin wel als je het ergens anders stalt? De meningen zullen daarover verschillen.

Een ander record

Een ander leuk record uit dit jaar: een adres met 94.000 BTC is het rijkste ‘gewone’ adres. De eigenaar van dit adres is onbekend. Achter een paar grote beurzen en het (vermoedelijke) adres van Satoshi met 1 miljoen BTC.

De verzender van de transactie had haast: de bitcoiner betaalde 480 satoshi’s per byte. Dat is ongeveer $700 aan verzendkosten, twintig keer zo hoog dan nodig was.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...