Analyse: Bitcoin (BTC) bijna $8.300, Ripple (XRP) en Ether hebben het moeilijk in sats

De markt lijkt vliegensvlug door alle resistance heen te knallen. En sinds de voorzichtige voorspelling van $6.300 voor bitcoin (BTC) vorige week, zitten we nu al bijna op $8.300! Het lijkt dus goed te gaan met de markt van BTC en andere cryptomunten.

Hoe lang kan dit door gaan en hoe ziet het er op de markt uit?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Trading volumes zijn enorm hoog en breken record naar record, het lijkt wel of iedereen weer geïnteresseerd is in cryptocurrency. Door deze pump op bitcoin van bijna $3.000 in twee weken tijd is de hele prijszakking, welke sinds juli 2018 in gang werd gezet, ongedaan gemaakt.

”Er is weinig weerstand, dus we zouden de $10.000 kunnen gaan zien”

Bitcoin analyse

Het maken van een goede betrouwbare bitcoin analyse wordt lastiger met deze grote prijsbewegingen. Normaal gesproken zie je dat een pump vaak gevolgd wordt door het testen van meerdere levels voordat het door gaat.

Echter zie je op de huidige chart, dat dit niet het geval is. De onderstaande afbeelding is de weekly chart van bitcoin.

Hier zie je goed hoe groot de candles daadwerkelijk zijn. Tevens zoomen we zo ver uit omdat het kijken op kleinere schaal met deze bewegingen voor een voorspelling op langer termijn geen zin heeft.

Analyse: Bitcoin (BTC) bijna $8.300, Ripple (XRP) en Ether hebben het moeilijk in sats
Bitcoin weekly chart week 20

Gekeken naar deze chart zijn er een aantal interessante levels waaronder $8.300 en $10.000. Daartussen zit eigenlijk weinig weerstand wat de kans groot maakt, dat we op zeer korte termijn wel eens $10.000 kunnen gaan zien.

Eerst moet $8.300 daarvoor gebroken worden. Op het moment van schrijven wordt dit level al heftig getest en mogelijk gaat de prijs er doorheen.

Eenmaal bij de $10.000 zit er veel resistance en dan zal er naar mijn verwachting een flinke retrace komen. Een terugval naar oudere prijspunten, dus.

Mits de ‘fear of missing out’ (FOMO) niet groot is en iedereen massaal in gaat stappen. Dan is de kans nog wel aanwezig dat we parabolic gaan en een move maken zoals eind 2017.

Een beetje hopium kan geen kwaad, toch?

Wat doen de alts?

Met bitcoin als leider van de grote pump, doen alts het meestal in bitcoin waarde niet erg goed en zakken ze vaak nog verder door dan we hadden gedacht. Dit komt meestal door FOMO waarbij mensen uit de alts snel nog in bitcoin gaan om te proberen mee te profiteren. Een gevaarlijke move, want alts kunnen zomaar gaan knallen.

Zoals te zien in zowel de daily charts van Ripple als van Ethereum zie je een flinke neerwaartse beweging. Het vinden van een exacte bodem is lastig, helemaal nu bitcoin een wat irrationele beweging aan het maken is. Hierbij gebruik ik vaak de weekly fibonacci points zoals te zien op de onderstaande charts.

Analyse: Bitcoin (BTC) bijna $8.300, Ripple (XRP) en Ether hebben het moeilijk in sats
Ripple daily chart week 20

Analyse: Bitcoin (BTC) bijna $8.300, Ripple (XRP) en Ether hebben het moeilijk in sats
Ethereum daily chart week 20

De gekleurde levels geven interessante support en resistance levels aan. En het is goed te zien dat de prijs hierop reageert. In de regel zie je en wordt vaak gezegd dat de S en R 61, 78 en 100 gezien kunnen worden als potentiële reversal levels.

Het kan zijn dat alts in de buurt zijn van de bodem en een reversal gaan maken alvorens ze eerst nog een stukje zakken. Hierbij is het wel belangrijk rekening te houden dat de pivot points elke week weer opnieuw worden uitgelijnd en de bodem dus nog een heel stuk lager kan liggen.

Voor de echte durfal is het wellicht een goed idee om langzaamaan wat alts in te kopen. De weg richting een all-time-high voor alts is lang, maar potentieel zeer winstgevend.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat vooral de onbekende alts misschien wel niet meer uit het dal kunnen klimmen en helemaal zullen verdwijnen. Kijk dus vooral naar de grotere en stabielere munten, die kunnen op het moment dat BTC gaat terugvallen wel eens heel erg interessant gaan worden.

Meepraten over de koers? Kom eens langs op Telegram.