Bitcoin rond $11.700. Keiser: 'Land gaat BTC verkiezen boven dollar'

Bitcoin rond $11.700. Keiser: 'Land gaat BTC verkiezen boven dollar'

Bitcoin (BTC) staat op een prijs van $11.710 op het moment van schrijven. Dat is 0.29% minder dan op hetzelfde moment gisteren. Een kleine daling dus, maar bitcoin toont al dagen lang relatief stabiel te zijn. De dominantie van de grootste cryptomunt blijft maar groeien.

Wat gaat de prijs van bitcoin doen? Dat is altijd de vraag waar het merendeel van de markt mee bezig is. In onze laatste analyse lees je de mogelijk laatste scenario's. Door naar $13.000 of zakken we weer 30% terug?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[caption id="attachment_40426" align="alignnone" width="800"] De koers van bitcoin afgelopen 30 dagen.[/caption]

Altcoins

Terwijl bitcoin relatief stabiel blijft verliezen de meeste altcoins opnieuw waarde ten opzichte van bitcoin, maar ook ten opzichte van de euro en dollar. De positieve uitzondering vandaag is Binance Coin (BNB).

Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, er doemen namelijk weer nieuwe geruchten over een oude hack op bij Binance. Dan is een stijging van 5.71% een bijzonder prestatie van de cryptomunt van de handelsplaats.

Ook Monero (XMR) bevindt zich sinds kort weer in de top 10 qua marktkapitalisatie. De munt, gericht op privacy van de gebruikers, steeg met 0.30%. Dus ook XMR pakt iets terug in waarde tegenover BTC.

De dominantie van bitcoin groeit echter gestaag door. Op dit moment heeft de grootse cryptomunt 68.6% van de markt in handen als je kijkt naar marktkapitalisatie. Er zijn weinig grote stijgers en meer dalers onder de altcoins te vinden deze dagen. Daarom stijgt de dominantie van bitcoin ook nog steeds.

Cryptotwitter

Op het gebied van social media is Twitter een mooie plek om te kijken wat het sentiment in de markt is. Een kleine greep uit het aanbod op cryptotwitter.

Max Keiser denkt dat er binnen afzienbare tijd een land komt die de Amerikaanse dollar vervangt voor bitcoin. Zijn bronnen vertellen hem dat een land daar nadrukkelijk mee bezig is. Uiteraard is dat niet Amerika zelf.

Je moet dan eerder denken aan kleinere landen die op die manier hun positie in de fysieke wereld en die van bitcoin willen verbeteren. Goede voorbeelden van die landen zijn Malta, Wit-Rusland en Estland. Zij pakken cryptocurrency en blockchains ieder op hun eigen manier aan. En met succes.

Wanneer een land officieel bitcoin accepteert als betaalmiddel of als officiële reservemunt kunnen er hele gekke dingen gebeuren. Het blijft speculatie, maar het is allicht leuk om eens over te brainstormen.

Wat voor land zou het eerste land zijn dat bitcoin volledig legaliseert en accepteert als de nieuwe standaard? Moeten we dan denken aan een land als Iran of Noord-Korea, die overhoop liggen met veel andere landen, of een kleiner land op wereldschaal?

Speculeer mee via ons Telegramkanaal.

Raoul Pal weet het zeker: bitcoin bewijst in deze periode een alternatief systeem te zijn. Het trekt zich namelijk weinig aan van de onzekerheid in andere delen van andere economieën.

Crypto Michaël voorziet twee scenario's. Welke het gaat worden is nog de vraag.

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan