Grootste Bitcoin (BTC) miner van Rusland zit vanaf nu in Siberië

324 totale weergaven

De grootste bitcoin miner in Rusland staat in Siberië. BitRiver is het nieuwe speeltje van miljardair Oleg Deripaska. Het uitstapje van de rijke Rus heeft volgens Bloomberg al flink wat interesse opgewekt.

Waterkracht

Deripaska heeft met zijn onderneming de stad Bratsk omgetoverd tot een van de grootste data centers van het land. Rusland is een interessante plek voor bitcoin miners. Er zijn op veel plekken in het land duurzame energiebronnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitRiver gebruikt, zoals de naam al doet vermoeden, waterkracht om de hardware van energie te voorzien. Door de samenwerking met een lokale energiemaatschappij en de duurzame bron van energie kan er goedkoop worden gemined.

Geen eigen pool

Net als bij concurrent Blockstream stelt BitRiver hun datacenter beschikbaar voor andere miners. Zij bieden hun klanten alle faciliteiten, maar je moet zelf de hardware instellen en onderhouden.

Er is geen vaste mining pool, dus miners kunnen zelf bepalen bij welke groep miners zij willen horen. Partijen uit Amerika, Japan en China zijn volgens Bloomberg al klant.

Ondanks de goede omstandigheden voor miners, is China nog altijd koploper op het gebied van bitcoin mining. De grootste bitcoin mining farms zitten nog daar.

Check ook ons interview met miljardair en bitcoin miner Marc van der Chijs. Hij vertelt over zijn mining onderneming in Canada.

Bitcoin mining

Bitcoin minen is erg lucratief. Daarom is de concurrentie op de markt moordend. Sommige landen proberen op hun eigen manier ondernemers binnen hun landsgrenzen te lokken.

Iran kwam eerder deze maand met nieuwe regels om bitcoin mining te stimuleren. Zij hebben duidelijke regels opgezet qua energiekosten. Ook hebben ze een heuse kliklijn: je kunt illegale miners aangeven voor een beloning..

Luister de nieuwe Hup Bitcoin Podcast

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_1696111553','https://www.youtube.com/watch?v=qFb9YF5Rnwk',' https://www.youtube.com/embed/qFb9YF5Rnwk','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_1696111553','https://www.youtube.com/watch?v=qFb9YF5Rnwk',' https://www.youtube.com/embed/qFb9YF5Rnwk','youtube'); });
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...