Bitcoin (BTC) spaardienst Bittr is terug van weggeweest

1120 totale weergaven

Bittr is terug van weggeweest, zo maakt de bitcoin spaardienst in een persbericht bekend. Ze opereren vanuit Zwitserland onder de bedrijfsnaam Bittr AG. Het is een handige service voor degenen die gestaag hun bitcoin positie willen uitbouwen. ook wel bekend als Dollar Cost Averaging.

Bittr is terug

Bittr appelleert aan een simpel principe op de bitcoin markt: het periodiek sparen van satoshi’s. Er zijn echter wel een paar verschillen met de eerdere dienst die Bittr in Nederland aanbod.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo is het verifiëren van je bitcoin adres ook verplicht en is er een limiet van 900 euro per dag (wat voor de meesten overigens wel toereikend moet zijn).

Een voordeel is dat je tot 900 euro géén uitgebreide know-your-customer procedure hoeft te doorlopen, wat in Nederland wel vereist is. Blijkbaar vindt de waakhond in Zwitserland een bancaire transactie vanuit een Nederlandse bankrekening genoeg qua identificatie. Je hoeft dus géén telefoonnummer of andere persoonlijke gegevens achter te laten.

Bittr vraagt voor haar service een commissie van 1,5% per transactie, naast de transactie fee voor de miner die de transactie in het block meeneemt.

Hup Bitcoin met Ruben Waterman

Circa één jaar geleden moest
Bittr noodgedwongen stoppen in Nederland vanwege de toegenomen
regeldruk. Oprichter Ruben Waterman kreeg echter heel veel positieve
reacties op zijn dienst, ook vanuit de bitcoin community in Zwitserland
waar hij tijdelijk verbleef.

Luister hieronder de Hup Bitcoin podcast met Ruben Waterman terug (maart 2020). Toen opereerde Bittr formeel nog in Nederland, en ging de discussie vooral over de aankomende cryptowet in Nederland, die nu bijna 12 maanden van kracht is.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...