Anonieme Bitcoin developer krijgt ‘salaris’ van Square Crypto

937 totale weergaven

De anonieme bitcoin (BTC) ontwikkelaar ‘ZmnSCPxj’ kan rekenen op financiële steun vanuit Square Crypto. In een serie aan tweets brengt Square Crypto het goede nieuws naar buiten. Eerder dit jaar trok het bedrijf al een aantal ontwikkelaars aan.

Maar dit is een hele speciale: ZmnSCPxj is namelijk anoniem en zelfs het bedrijf waarvan hij geld krijgt weet niet precies wie hij is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat kan (voorlopig) alleen in deze industrie. Anoniem bouwen aan een open-source protocol, en met behulp van het netwerk waar je aan bouwt betaald krijgen… Het klinkt als een broodje aap, maar dit soort initiatieven zijn nu werkelijkheid.

Square Crypto

Square Crypto is een apart onderdeel van het bedrijf Square. De naam verraadt het al een beetje… De mensen die daar werken bouwen aan crypto, of om nog specifieker te zijn: aan bitcoin.

Jack Dorsey, CEO van Square en Twitter, wil met dit initiatief bijdragen aan het ecosysteem waar alle bitcoiners van profiteren. Square heeft met de Cash App baat bij een goed lopend netwerk, zij verkopen BTC.

De app verkocht in het derde kwartaal van dit jaar voor $159 miljoen aan bitcoin. Big business. En Dorsey ziet in dat de ontwikkeling van het open-source protocol en het gebruiksgemak van levensbelang is. Voor zowel de business van Square als voor bitcoin zelf.

Anonieme ontwikkelaar

ZmnSCPxj kan door de toezegging uit de hoek van Dorsey zijn baan op zeggen en zich vol gaan richten op de ontwikkeling van het Lightning Network en bitcoin.

De developer draagt al twee jaar bij aan het protocol van Lightning en heeft daar nog nooit een vergoeding voor gehad. Dat gaat nu veranderen.

Het is nog onduidelijk om hoeveel geld het gaat, maar wanneer je als ontwikkelaar je vaste baan op kunt zeggen dan kunnen we er stiekem vanuit gaan dat het voldoende is om van te leven.

Ook is het nog maar de vraag hoe dit juridisch allemaal moet worden dicht getimmerd, maar dat is aan Square Crypto en ZmnSCPxj.

Er is wel iets van informatie bekend: de developer woont in de UTC+08:00 tijdzone. Dat geeft verschillende opties zoals China, Brunei, Hong Kong, Taiwan, de Filipijnen of Singapore.

Misschien lekt de identiteit van deze persoon ooit uit, maar voorlopig is ZmnSCPxj de eerste anonieme developer in de stal van Square Crypto.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Square Crypto Twitter”]ZmnSCPxj has also asked us to deny the rumor that he is an AI with one giant digital eye on global domination. Furthermore, he has “no plans to raise an army of robots” and “send them marching down city streets.” These are his actual notes.[/penci_blockquote]

Reacties

Op Twitter wordt verheugd gereageerd op het nieuws. Een aantal reacties op een rijtje:

Steve Lee is een van de ander werknemers van Square Crypto. Hij was eerder productmanager bij Google en werd kort na de start van het bedrijf al aangenomen.

Bitcoiner Melik Manukyan noemt ZmnSCPxj een van de meest nederige (en anonieme) bitcoin ontwikkelaars. Als je al twee jaar bouwt aan iets zonder daar persoonlijk de credits voor te krijgen, dan zit daar wel wat in.

ZmnSCPxj is overigens zelf níet actief op Twitter onder deze naam. De naam is echter wel in gebruik. Hij is wél actief op bijvoorbeeld Reddit. Wil je weten waar hij aan bouwt? Dan kun je zijn GitHub checken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...