Bitcoin koers daalt plots naar $11.150, politie doet inval bij Bithumb beurs

De Bitcoin (BTC) koers is vandaag in korte tijd met ~600 dollar gedaald naar $11.150. Inmiddels schommelt de prijs weer bij ~$11.400.

De daling is volgens marktvolgers te wijten aan een politieonderzoek bij Bithumb. Dat is wereldwijd een top 10 exchange, afgemeten naar handelsvolume in Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers

Tijdens het middaguur is de markt plots opgeschrikt door twee grote verkoop-candles. De koers daalde van $11.765 met een wick naar $11.150. Om vrij snel daarna te herstellen boven de $11.400 op moment van schrijven

De koers is meerdere malen afgewezen op de ‘super’-weerstand bij $12.000. Gistermiddag is een voorlopige top bereikt van $12.066, maar al gauw kroop de koers weer terug.

Sommige analisten wijzen naar een huiszoeking door de politie bij de Koreaanse beurs Bithumb.

‘We zien een plotse afname in leverage posities in Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrency’s door het nieuws omtrent Bithumb’, vertelt Matthew Dibb, mede-oprichter van Stack, aan Coindesk.

Zodra beleggers hun positie op derivatenbeurzen afbouwen, neemt het aanbod aan Bitcoin toe. En dat heeft een negatief effect op de prijs, zodra de vraag niet dat compenseert.

Bitcoin koers daalt plots naar $11.150, politie doet inval bij Bithumb beurs

Bitcoin koers (BTC-USDT) de afgelopen week. Bron: Cryptocompare

Bithumb huiszoeking

De industrie is opgeschrikt door een huiszoeking bij de Koreaanse beurs Bithumb. Een exchange met substantieel handelsvolume.

Volgens de laatste berichten heeft de federale politie een huiszoeking gedaan op het kantoor van de beurs en diverse bedrijfsspullen in beslag genomen.

Er liep al een politieonderzoek naar de wandelgangen van Lee Jung Hoon, de bestuursvoorzitter van Bithumb Korea en Bithumb Holdings.

Hij zou fraude gepleegd hebben met de token met de naam BXA. Deze munt zou fungeren als exchange token, maar dat plan ging niet door. Dit terwijl beleggers in de pre-sale er 30 miljard won (25 miljoen dollar) in hebben gestoken.

Recentelijk hebben de autoriteiten opgetreden tegen twee andere beurzen in het land: Coinbit en Komid.

Bij de eerste beurs was er sprake van grootschalige wash trading en bij de tweede beurs hebben de oprichters hun eigen account opgehoogd met ‘nep geld’.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...