Bitcoin Koers Update: Prijs rond $28.000, zit er nog een extra record in?

De Bitcoin (BTC) koers schommelt momenteel rond de $28.000 en tikte wederom een nieuwe all time high aan bij $28.500. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Met het aanraken van $27.500 en het langer consolideren rond dat level leek het erop dat we tijdelijk een top zagen voor de koers van Bitcoin. Een aantal dagen later zien we dat de koers wederom een spurt omhoog heeft gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een nieuwe all time high rond $28.500. Een nieuwe stap richting de $30.000.

Met het voortbewegen in onbekende regionen blijft het lastig om te voorspellen waar de koers zich daadwerkelijk heen gaat bewegen.

Al is de kans dat de uptrend in stand blijft en we de $30.000 aanraken erg groot. Puur omdat het een belangrijk psychologisch level is. En we daar ook waarschijnlijk meer weerstand gaan zien dan de onderliggende prijslevels.

Lees ook: Waarom blijft de Bitcoin prijs stijgen?

Bitcoin uurgrafiek

Als we de uurgrafiek erbij pakken zien we dat de koers toch enkele uren in een vrij strakke range heeft bewogen. Waarbij veel support werd gevonden vlak onder $26.000.

Een teken dat de koers niet zomaar flink zal vallen. En een succesvolle test van de huidige uptrend. Daarbij liet $27.800 veel weerstand zien, en de huidige uitbraak kan wellicht de laatste stap zijn richting $30.000.

Met deze uitbraak zitten nieuwe prijsrecords er zeker in, om vervolgens nog een keer de $28.000 te testen. Allicht krijgen we nog een mooie break retest te zien.

Welke de koers richting de $30.000 kan duwen. Bij een retest gevolgd door een engulfing candle zou het een mooi signaal zijn voor een long positie.

Bitcoin Koers Update: Prijs rond $28.000, zit er nog een extra record in?
Bitcoin uurgrafiek 30 december 2020

Mocht de koers daar niet doorbreken en wat terug gaan vallen, kan het zijn dat we de onderkant van de consolidatiezone gaan testen. Daar stuiterde de koers tot nu toe twee keer terug omhoog.

Een derde test zal hoogstwaarschijnlijk wederom resulteren in een beweging terug omhoog. Al kan genoeg bearish volume ervoor zorgen dat dit level ook gaat breken. Maar momenteel zien we een prijs rond $26.000 als key punt voor support.

Bitcoin 30-minutengrafiek

Een stuk verder inzoomen en kijkende naar de 30-minutengrafiek kunnen we beter zien wat de koers op korte termijn gaat doen. Met in gedachten dat de koers op hogere timeframes waarschijnlijk een break retest formatie gaat laten zien.

Door het breken en testen van $28.000 zien we dat lagere timeframes de mogelijkheid laten zien op een kortstondige daling en terugkeer in de consolidatie zone.

Wanneer $28.000 breekt gaan we hoogstwaarschijnlijk een lichte beweging omlaag zien. Richting $27.500 alvorens de koers nog een test van $28.000 maakt. Mocht deze falen dan kunnen we al snel de onderkant zien van de range, rond een prijs van $26.000.

Het is even afwachten hoe de koers zich de komende uren gaat gedragen. Of we blijven doorstijgen of toch een lichte dip gaan maken.

Bitcoin Koers Update: Prijs rond $28.000, zit er nog een extra record in?
Bitcoin 30-minutengrafiek 30 december 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Kortom, gekeken naar de huidige beweging lijkt de kans op een stijging richting $30.000 het meest voor de hand liggende. Met wellicht een mooie entry voor een long positie.

Maar rekening houdende met het lage volume de komende dagen in verband met de jaarwisseling kan een korte daling ook in de lijn der verwachting liggen. Met daarna een continuatie van de uptrend. Al hebben we gekkere dingen gezien op de koers van Bitcoin. En zouden we de al snel $30.000 kunnen zien!

De bitcoin prijs in euro’s: