Deze 13,3 miljoen Bitcoin staat al maandenlang vast

On-chain analysebedrijf Glassnode heeft weer eens wat waardevolle statistieken gedeeld wat betreft het hodl-gedrag van bitcoiners.

Uit de cijfers van Glassnode blijkt dat lange termijn hodlers hun bitcoin vasthouden ondanks de hoogste koers sinds 5 maanden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft deze groep van hodlers al 155 dagen achter elkaar een grotere instroom dan uistroom van bitcoin gehad. Samen bezitten ze inmiddels 13,3 miljoen bitcoin, wat goed is voor ongeveer 70 procent van alle bitcoin die momenteel in omloop zijn.

Deze 13,3 miljoen Bitcoin staat al maandenlang vast

Groei van 2,37 miljoen bitcoin

Dat deze groep nu 13,3 miljoen bitcoin bezit betekent dat er in de afgelopen maanden 2,37 miljoen bitcoin zijn bijgekomen voor deze cohort van hodlers.

Wat grofweg om een bedrag van 134 miljard dollar gaat.

Een enorme hoeveelheid geld, wat ons maar weer eens laat zien dat er steeds meer mensen zijn die regelmatig bijkopen.

Wat uiteraard een goede zaak is als je een bitcoiner bent.

Interessant is dat er in diezelfde periode slechts 186.000 bitcoin zijn gemined door de miners.

Wat betekent dat deze groep hodlers 12,7 maal meer bitcoin heeft opgekocht dan er in dezelfde tijd door de miners is gecreëerd.

Activiteit op de blockchain neemt toe

Ondanks dat de lange termijn hodlers hun bitcoin op dit moment nog niet verkopen, noteert Glassnode wel een opleving in de activiteit op de blockchain.

De maand oktober heeft tot nu toe een groei van 19 procent in het aantal actieve adressen op de blockchain laten zien.

In totaal gaat het om 291.000 actieve adressen, een activiteitsniveau dat we sinds december 2020 niet meer gezien hebben.

We weten allemaal wat er in december 2020 is gebeurd, dus het zou zomaar kunnen dat we wat feestelijke maanden tegemoet gaan.

“Meer activiteit op de blockchain correleert historisch gezien met een groeiende interesse in bitcoin gedurende het begin van de bullmarkt,” aldus Glassnode in hun wekelijkse rapport.

Een andere statistiek die veel goeds voorspelt is het aantal bitcoin op exchanges dat met 2,4 miljoen bitcoin is teruggevallen naar het laagste niveau in 3 jaar tijd.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....