Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?

Bitcoin (BTC) update: Kan de koers van bitcoin zich herstellen van de hevige daling? BTC snelde in recordtijd van een prijs rond $20.000 in december 2020 tot aan $65.000 eerder dit jaar. De prijs staat nu op 18,848.93USD. Eerder vandaag daalde de koers tot $47.000.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin breekt uit de symmertical triangle, wat nu?

Gister bespraken we twee duidelijk verschillende koersbewegingen van bitcoin. Het ene scenario was een stijging aan de bovenkant van de symmetrical triangle en het tweede scenario was een daling uit de onderkant van de symmetrical triangle.

Het tweede scenario is uitgekomen en de koers zakte richting $50.000. Momenteel blijft de koers zelfs onder het supportlevel van $50.000 hangen. Is dit nog gevaarlijker?

Wat we op de koers kunnen zien is dat de prijs onder het supportlevel op de 1 uren timeframe een bearish engulfing candle heeft gemaakt. Hierdoor kunnen we gaan kijken voor nog lagere prijzen.

Onder het voormalige supportlevel van $50.000 ligt de volgende support pas op $44.000. Zolang we niet duidelijk terug stijgen over het voormalige supportlevel van $50.000 is de koers bearish en heeft het een grote kans om richting de nieuwe support te dalen.

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?
4-uurgrafiek is bearish

Op de 4 uren timeframe zien we iets beangstigends. De koers is namelijk duidelijk door de EMA ribbons (oranje rode lijnen) gezakt en heeft daarna een lower low geplaatst.

Een daling onder de EMA ribbon zien we wel vaker zoals de foto aangeeft. Recentelijk op 25 maart was dit nog het geval en daarvoor op 28 februari en 26 januari. Echter, toen maakte de koers geen duidelijke lower lows zoals de koers nu wel doet (een lower low is op zichzelf al een bearish teken).

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?

De laatste keer dat de koers dit deed was op 8 maart 2020 vlak voor de grote corona dump. de prijs daalde op sommige beurzen onder $4.000 (!).

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?

Geen goed teken dus.

Om weer bullish te worden op de 4 uren timeframe is het van belang om weer terug over de EMA ribbons te stijgen. Zolang dit niet gebeurt is een daling richting het onderliggende supportlevel van $44.000 op zijn plaatst.

Zakken we ook daar doorheen? Dan kijken we naar het supportlevel daaronder welke op $30.000 ligt.

Kortom: opletten geblazen en hopen op een nieuwe push omhoog.

Bitcoin (BTC) Update: koers rond $50.000, kan prijs herstellen van dip?

Wat is CryptoTargets?

Met CryptoTargets Premium kijkt u dagelijks mee over de schouders van
ervaren crypto handelaren. Zodra de handelaren een positie openen bent u
de eerste die dat te horen krijgt middels een duidelijk overzicht van
in- en toekomstige verkoopprijzen.

Dit is de ideale manier om als beginner maar ook zeker als ervaren mee
te handelen in deze bullrun. Met Premium ontvangt u dagelijkse
inkooptips en langere termijn inkooptips. Niet zeker of het wat voor u
is? Probeer het dan eerst 14 dagen gratis via CryptoTargets Premium.

Volg de Telegramgroep van CryptoTargets voor updates, blogs en belangrijke koers alerts.

Lees meer over: