Bitcoin daling naar $47.000 duwt munt onder het stock-to-flow schema

Bitcoin drijft sommige investeerders momenteel tot wanhoop, maar Nederlander PlanB maakt zich helemaal geen zorgen over de dip. Met de koersval tot $47.000 is bitcoin zelfs even onder de modelwaarde van het stock-to-flow model uitgekomen en dat is volgens PlanB alleen maar goed.

"Bijzonder om te zien dat het stock-to-flow model alweer gelijk heeft," aldus Saifedean Ammous, de auteur van De Bitcoin Standaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opgelucht dat koers terugvalt naar modelwaarde S2F

Met de koersval loopt bitcoin in ieder geval niet meer voor op het schema van stock-to-flow, wat er volgens PlanB op wees dat de groei niet helemaal organisch meer was.

"Ergens ben ik opgelucht dat de bitcoin koers weer onder de modelwaarde van het S2F-model ligt," laat PlanB weten in gesprek met Ammous. "Er waren momenten dat ik dacht dat het model zou breken en dit de zogenaamde supercycle zou worden."

De verschillende versies van het stock-to-flow model van PlanB voorspellen een bitcoin koers van tussen de $100.000 en $288.000 tussen nu en 2024. "Bitcoiners zijn vaak te bullish in een bull markt en te bearish in een bear makt!" aldus podcast host Stephan Livera in reactie op Saifedean Ammous.

Is de bull markt voorlopig voorbij?

Ondertussen worden er verschillende factoren aangewezen als oorzaak voor de prijsval van bitcoin. Bijvoorbeeld de CME futures die momenteel onder de spotprijs handelen en een toonbeeld zijn voor de negatieve gevoelens van de markt op dit moment.

Daarnaast is de spotprijs van bitcoin op Coinbase lager dan bij andere exchanges als Binance en dat voorspelt meestal ook weinig goeds.

De goedkope koers op Coinbase heeft waarschijnlijk te maken met enkele enorme verkooporders die gisteren werden doorgevoerd en de koers flink naar beneden drukte op de beursgenoteerde exchange.

Ondanks de enorme koersval van bitcoin blijft de bekende "Fear & Greed Index" met een waarde van 55% op "greed" staan, wat laat zien dat het sentiment in de markt nog steeds niet negatief is. Vanuit dat oogpunt was het wellicht wel even tijd voor een reset van het marktsentiment.

Lees meer over:
planbStock-to-Flow

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....